Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση από τον Βεργινάδη που ήταν παρατηρητής στο ματς Ηρακλής – Χανδριναϊκός

Θέση για τα επεισόδια πήρε ο παρατηρητής του αγώνα Ηρακλή Καλαμάτας – Χανδριναϊκού και πρόεδρος του Α.Ο. Νέδουσας Παναγιώτης Βεργινάδης.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Λέγονται και γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα γεγονότα μετά τη λήξη του αγώνα Ηρακλή -Χανδριναϊκού.

Φώναζαν κάποιοι παράγοντες ότι δεν ήταν κλειστές οι πόρτες του γηπέδου και έκαναν επίθεση σε εμένα προσωπικά ότι δεν τις είχα κλειδώσει.

Το ίδιο ανέφεραν και το βράδυ σε τοπική εκπομπή οι δημοσιογράφοι που ήταν στο γήπεδο και είδαν από κοντά τι συνέβη.

Δεν άκουσα κανένα να καταδικάζει την παθητική στάση των δύο σωματείων τα όποια δεν προσπάθησαν σε καμία περίπτωση να αποτρέψουν τα τεκταινόμενα.

Μοναδική φωτεινή εξαίρεση ο προπονητής του Ηρακλή κ. Γαλανόπουλος που προς τιμή του έκανε προσπάθειες να χωρίσει τους παίκτες που συνεπλάκησαν.

Μήπως έχετε παραγνωρίσει; Ποιος είναι ο ρόλος του παρατηρητή;

Προφανώς και δεν είναι να κάνει το σεκιούριτι ούτε το αστυνόμο ούτε να τρώει αδέσποτες επειδή έχει μπει στη μέση να χωρίσει τους εµπλεκομένους.

Οι διαπληκτισμοί αθλητών μεταξύ τους είναι απαράδεκτοι και τους καταδικάζουμε ανεξάρτητα µε το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια.

Στον εν λόγω αγώνα οι πόρτες του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκειά του αλλά και μετά τη λήξη του ήταν κλειστές και εντός του γηπέδου (εντός αγωνιστικού χώρου) υπήρχαν άτομα δηλωμένα στο Φύλλο Αγώνα.

Επειδή αγαπώ τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, τους αθλητές ανεξαρτήτως χρώματος και φανέλας, τον τόπο μου και είμαι απέναντι σε κάθε μορφή βίας σας γνωρίζω τα εξής:

Ο ρόλος του ποδοσφαιριστή είναι να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να λογομαχεί, να χειροδικεί, να βρίζει. Αν κάποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, καλό θα είναι να κάτσει σπίτι του. Δεν τον αναγκάζει κανένας στην τελική να ασχολείται µε το άθλημα. Ευτυχώς η τηλεόραση έχει τόσο ποδόσφαιρο, που θα του γεμίσει την άδεια του µέρα….

Ο ρόλος του προπονητή είναι να δίνει το παράδειγμα προς τα «παιδιά» του, γιατί ουσιαστικά µιλάµε για τον «πατέρα» των ποδοσφαιριστών. Αντίθετα βλέπουμε κάποιους που υποτίθεται ότι έχουν αυτόν τον ρόλο, να είναι οι πρώτοι που προκαλούν, βρίζουν, φωνάζουν, διαµαρτύρονται. Ξέρετε κάποιον πατέρα που δεν αποτελεί ίνδαλμα για τα παιδιά του; Ξέρετε κάποιο παιδί που δεν μεγάλωσε σωστά, όταν τροφοδοτήθηκε με τα κατάλληλα εφόδια από τον πατέρα του. Ακριβώς το ίδιο αποτελεί ο προπονητής, ο οποίος είναι µόνος υπεύθυνος για την συμπεριφορά των αθλητών του.

Ο ρόλος του παράγοντα είναι να παρέχει τα πάντα για την ομάδα, έτσι ώστε να μπορεί αυτή να λειτουργεί µε τον καλύτερο τρόπο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται απέξω και να φωνάζει για αποφάσεις διαιτητών, να τα βάζει με ποδοσφαιριστές, να προκαλεί γενικότερα καταστάσεις που είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο