Ακολουθήστε μας

Γ Εθνική

Αστέρας Aμαλιάδας: Στην Καλλιθέα το μεγάλο ματς της Κυριακής (5.00) με Εθνικό Πειραιά

Μετά από διεργασίες κι επαφές που διεξήχθησαν εντός της Τρίτης (22/5), οριστικοποιήθηκε ότι το ματς του φινάλε για την 6η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, Εθνικός Πειραιά – Αστέρας Αμαλιάδας θα γίνει στο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας (και ώρα 5.00).

Να σημειωθεί ότι το ματς αυτό προοριζόταν με τα αρχικά δεδομένα να γίνει στο δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου “Παν. Σαλπέας”, δηλαδή τη δεύτερη κατά σειρά φετινή έδρα του Εθνικού.

Αφού ναι μεν ως βασική έδρα φέτος η ομάδα του Πειραιά χρησιμοποίησε αυτό το γήπεδο Καλλιθέας (“Ελ Πάσο”), αλλά ενώ ζήτησε και πήρε κλειδάριθμο πριν την κλήρωση των μπαράζ φαίνεται πως δεν υπολόγισε καλά το πρόγραμμα Β’ Εθνικής και τα εντός έδρας ματς της γηπεδούχου Καλλιθέας!

Κι έτσι, τελικά τα δυο προγράμματα συνέπεσαν ώστε η Καλλιθέα να παίζει αυτή γηπεδούχος, και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς του Εθνικού με τον Αήττητο (που κι αυτό έγινε τελικά στο Κερατσίνι), αλλά και σε αυτό την προσεχή Κυριακή, που συμπίπτει με την τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής! Όπου η Καλλιθέα αγωνιζόταν αυτή γηπεδούχος την ίδια μέρα και ώρα!

– Τελικά, μετά κι από επαφές του Εθνικού, η διοργανώτρια της Β’ Εθνικής μετέθεσε το ματς Καλλιθέα – ΑΟΧ-Κισσαμικός για τη Δευτέρα (28/5).

– Η χωρητικότητα του «Ελ Πάσο» είναι σαφώς πολύ πιο μεγάλη και άνετη από του Κερατσινίου. Ενώ, εκτός από πολλούς φίλους των γηπεδούχων που θα δώσουν το «παρών», θα βρεθούν εκεί και αρκετοί φίλαθλοι του Αστέρα. Που βασικά θα μεταβούν από την Αμαλιάδα με πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα, όπως ήδη προγραμματίζουν, αλλά και κάποιοι καταγόμενοι από την πόλη και την περιοχή, που διαμένουν στην Αττική.

Η δικαστική εκκρεμότητα στην ΕΠΟ

Ο Αστέρας Αμαλιάδας συνεχίζει το ταξίδι στο όνειρο, αυτό που είχε ήδη ξεκινήσει μέσα στη σεζόν με τη μεγάλη πορεία της ομάδας και την κατάκτηση πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (για πρώτη φορά στην ιστορία της)!

Παρά τις τόσες δυσκολίες, παρά τον πρωτοφανή κατατρεγμό του ως τώρα από τη διαιτησία κι από άλλα παρασκήνια ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ πρώτα ματς μπαράζ ανόδου για τη Β’ Εθνική – Football League, ο Αστέρας είναι “ζωντανός” και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα!

Μετά μάλιστα το τεράστιο νικηφόρο αποτέλεσμα στα Σπάτα με τον Αήττητο, θα παίξει στο τελευταίο ματς την Κυριακή εκτός έδρας με τον Εθνικό Πειραιά όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες του για την πρώτη δυάδα ανόδου!

Νωρίτερα χρονικά, η ηλειακή ομάδα διεκδικεί το δίκαιο που της ανήκει (παρά το κυνηγητό) και στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα γεγονότα στο διακοπέν παιχνίδι με τον Ηρόδοτο.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την αρχική συζήτηση της περασμένης Παρασκευής, δέχτηκε αίτημα του Αστέρα για κλήση και εξέταση περισσότερων μαρτύρων και περισσότερων εγγράφων σε αυτή την υπόθεση. Και παρά το γεγονός ότι μια τέτοια υπόθεση προωθείται από την ΕΠΟ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ότι προτού αποφασίσει, είναι πράγματι σημαντικό να φωτιστούν περισσότερες πλευρές της υπόθεσης, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά γεγονότα ακόμα, από την πλευρά του Ηρόδοτου, τα οποία απαιτείται να διερευνηθούν.

Και έτσι, πήρε την απόφαση η συζήτηση να γίνει την προσεχή Πέμπτη 24 του μήνα.

Πρόκειται για μια πρώτη θετική εξέλιξη για τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος με τον τρόπο αυτό, κατορθώνει να πείσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες πλευρές του θέματος οι οποίες πρέπει να διερευνθούν πλήρως.

 

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες – δεν υπολογίζεται ακόμα ο διακοπείς)

Αήττητος Σπ.  8   6-5

Αστέρας Αμαλ.  6   6-8

Εθνικός Πειρ.  6   5-5

Ηρόδοτος  4   5-4

Η συνέχεια – Κυριακή 27/5 (5.00)

6η αγωνιστική (τελευταία)

Εθνικός – Αστέρας Αμαλιάδας

Ηρόδοτος – Αήττητος Σπάτων

Πηγή: iliaoikonomia.gr

More in Γ Εθνική