Ακολουθήστε μας

Στίβος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: 1η η Ομάδα Σκυταλοδρομίας, 2ος ο Ζαχαρέας, 3η η Τασιοπούλου Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων

Εντυπωσιακή παρουσία είχε ο Μεσσηνιακός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018. Ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας συμμετείχε στην διοργάνωση με 9 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι διακρίθηκαν για την αγωνιστική τους παρουσία. Η αποστολή του Μεσσηνιακού έχει να επιδείξει 9 συμμετοχές στους τελικούς των αγωνισμάτων και 3 μετάλλια. Ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Παρά την σπουδαία παρουσία των αθλητών/ αθλητριών, ήταν εφικτή η κατάκτηση 2-3 ακόμα μεταλλίων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αθλητών/ αθλητριών τους επιτρέπει να διεκδικήσουν ακόμα υψηλότερες διακρίσεις την επόμενη χρονιά καθώς θα αγωνιστούν και την αγωνιστική περίοδο του 2019 στην ίδια κατηγορία.

 

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×80μ. των Παγκορασίδων, αποτελούμενη από τις Νικολέτα Μαχαίρα, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου και Μαριλένα Φεράι, πραγματοποίησε σπουδαίο αγώνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 40’’.46. Στο αγώνισμα συμμετείχαν 31 ομάδες. Ο Νίκος Ζαχαρέας, με επίδοση 6,59μ. ήταν ο 2ος νικητής στο άλμα σε μήκος. Ο Ζαχαρέας συμμετείχε και στο αγώνισμα των 100μ. με εμπόδια όπου κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 14’’.40. Η Ηλιάνα Τασιοπούλου κατετάγη 3η στον δρόμο των 300μ. με εμπόδια (επίδοση 48’’.77) επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση.

 

Η Χριστιάνα Πλατανίτη συμμετείχε στον δρόμο των 300μ. και τερμάτισε 4η σε χρόνο 42’’.57. Η Μαριλένα Φεράι είχε μια άτυχη στιγμή σκοντάφτοντας στο τελευταίο εμπόδιο ενώ ήταν πρώτη, στο αγώνισμα των 80μ. με εμπόδια. Τελικά κατετάγη 5η με επίδοση 12’’.77. Η Σταυριάνα Σταθοπούλου ήταν 10η στον ακοντισμό με βολή στα 28,49μ. Ο Διονύσης Τσώνης τερμάτισε 15ος στον τελικό των 80μ. με χρόνο 9’’.92. Την ίδια κατάταξη είχε και ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος στον τελικό των 150μ. με επίδοση 18’’.91.

 

Στον προκριματικό των 80 μέτρων Παμπαίδων, ο Κώστας Σαραντόπουλος τερμάτισε 21ος μεταξύ 44 συμμετεχόντων με επίδοση 9’’.98. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παγκορασίδων η Νικολέτα Μαχαίρα ήταν 44η μεταξύ 53 αθλητριών με χρόνο 11’’.42.

 

Οι σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών του Μεσσηνιακού είναι αποτέλεσμα του ποιοτικού προπονητικού έργου που πραγματοποιείται στις τάξεις του συλλόγου. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες προέρχονται  από τις Ακαδημίες του Μεσσηνιακού, εκεί όπου ήδη προετοιμάζονται οι επερχόμενες γενιές των αθλητών που θα στελεχώσουν άμεσα τις αγωνιστικές ομάδες. Ο Μεσσηνιακός έχει σπουδαία αγωνιστική παρουσία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα πολλές δεκαετίες, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

 

Την αποστολή του Μεσσηνιακού συνόδευσαν στην Χαλκίδα οι προπονητές Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Καλυβιώτης και Θεόδωρος Χάντζος.

 


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Στίβος