Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Παρών και στο Κύπελλο Μεσσηνίας

Τόσο στο κύπελλο Ελλάδας, όσο και στο Κύπελλο Μεσσηνίας, θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν η Καλαμάτα, μετά την νέα διαβεβαίωση που έδωσε η ΕΠΟ.

Φέτος, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία να παίξουν στο κύπελλο Ελλάδας και οι τροπαιούχοι των Ενώσεων, αλλά δεν είχε γίνει σαφές αν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στο τοπικό κύπελλο.

Η ΕΠΣΜ λοιπόν δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη κλήρωση την Καλαμάτα, η οποία θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις, έστειλε ερώτημα στην Ενωση, η οποία έπειτα από επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ,  ενημερώθηκε ότι είναι υποχρεωτική τελικά η συμμετοχή στο κύπελλο Μεσσηνίας!

Ετσι μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει νέα κλήρωση την προσεχή Δευτέρα ώστενα προκύψει ο αντίπαλος της “Μαύρης Θύελλας”, η οποία θα δώσει το πρώτο ματς στο θεσμό, στις 12 Σεπτεμβρίου.

H ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν ερωτήματος του ποδοσφαιρικού σωματείου «Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» για το εάν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του στο Κύπελλο Μεσσηνίας του 2018-2019 αποστείλαμε στην αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, το με αριθμό πρωτοκόλλου 517/10-08-2018 έγγραφό μας, με το οποίο ζητήσαμε να διευκρινιστούν οι ασάφειες, οι οποίες προκύπτουν από την από 10/07/2018 προκήρυξη του Κυπέλου Ελλάδος αλλά και από τον ΚΑΠ, για τo εάν είναι υποχρεωτική ή όχι, η συμμετοχή του ως άνω ποδοσφαιρικού Σωματείου στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22632/13-08-2018 η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ μας απάντησε, διευκρινίζοντας τις προαναφερόμενες ασάφειες, ότι «Στο Κύπελλο των ΕΠΣ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 38 του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε, συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ εθνικής κατηγορίας (άρα και η ομάδα ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ), οι ομάδες της Α Τοπικής κατηγορίας των ΕΠΣ…»

        Στη συνέχεια, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 520/13-08-2018 έγγραφό μας ζητήσαμε από την αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έγγραφη ενημέρωση για το εάν με απόφαση ΔΣ μπορούμε να προσθέσουμε το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ», περσυνό κυπελλούχο Μεσσηνίας με συμπληρωματική κλήρωση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22691/13-08-2018 έγγραφό της, η Νομική Υπηρεσία μας απάντησε ότι « επειδή… μέσω του κυπέλλου της ΕΠΣ, κάθε ομάδα της Ένωσης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδος και κατά συνέπεια η περσινή κυπελλούχος δεν μπορεί να αποκλειστεί (ώστε να χάσει την δυνατότητά της να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2019-2020), θα πρέπει να την συμπεριλάβετε, όπως είναι ορθό, έστω και καθυστερημένα, εντάσσοντάς την στην πρώτη (η εφόσον ήδη έχετε κάνει την κλήρωση) στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου σας, όπως -σχετικά με το ζήτημα αυτό- το ΔΣ της Ενώσεώς σας κρίνει δίκαιο και σκόπιμο να πράξει».

Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας, σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 13/08/2018 και με την υπ’ αριθμ. 10/ 13-08-2018 απόφασή του, ομόφωνα  αποφάσισε να εντάξει το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή ενός από τα 16 ζευγάρια της Β φάσης, σε μονό αγώνα (νοκ άουτ) την Τετάρτη 12/09/2018. Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα προχωρήσει κανονικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου, ως ένας από τους δεκαέξι νικητές. Η προαναφερόμενη κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. όπου θα κληρωθεί και ο γηπεδούχος του αγώνα αυτού.
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Μαύρη Θύελλα