Ακολουθήστε μας

ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Περνά στην αντεπίθεση. «Όλα έγιναν νόμιμα. Μην βλέπετε παντού φαντάσματα»

Στην αντεπίθεση όπως ήταν λογικό φυσικά περνά η ΕΠΣ Μεσσηνίας μετά την ανακοίνωση του Χανδριναϊκού.

Η διοίκηση της ΕΠΣΜ τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα, η ΕΠΟ και η Καλαμάτα γνωρίζουν τα πάντα και συνιστά να μην βλέπουν όλοι φαντάσματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: » Κατόπιν ερωτήματος του ποδοσφαιρικού σωματείου «Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» για το εάν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του στο Κύπελλο Μεσσηνίας του 2018-2019 αποστείλαμε στην αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, το με αριθμό πρωτοκόλλου 517/10-08-2018 έγγραφό μας, με το οποίο ζητήσαμε να διευκρινιστούν οι ασάφειες, οι οποίες προκύπτουν από την από 10/07/2018 προκήρυξη του Κυπέλου Ελλάδος αλλά και από τον ΚΑΠ, για τo εάν είναι υποχρεωτική ή όχι, η συμμετοχή του ως άνω ποδοσφαιρικού Σωματείου στο Κύπελλο Μεσσηνίας.

Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22632/13-08-2018 η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ μας απάντησε, διευκρινίζοντας τις προαναφερόμενες ασάφειες, ότι «Στο Κύπελλο των ΕΠΣ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 38 του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε, συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ εθνικής κατηγορίας (άρα και η ομάδα ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ), οι ομάδες της Α Τοπικής κατηγορίας των ΕΠΣ…»

Στη συνέχεια, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 520/13-08-2018 έγγραφό μας ζητήσαμε από την αρμόδια νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έγγραφη ενημέρωση για το εάν με απόφαση ΔΣ μπορούμε να προσθέσουμε το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ», περσυνό κυπελλούχο Μεσσηνίας με συμπληρωματική κλήρωση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 22691/13-08-2018 έγγραφό της, η Νομική Υπηρεσία μας απάντησε ότι « επειδή… μέσω του κυπέλλου της ΕΠΣ, κάθε ομάδα της Ένωσης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδος και κατά συνέπεια η περσινή κυπελλούχος δεν μπορεί να αποκλειστεί (ώστε να χάσει την δυνατότητά της να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2019-2020), θα πρέπει να την συμπεριλάβετε, όπως είναι ορθό, έστω και καθυστερημένα, εντάσσοντάς την στην πρώτη (η εφόσον ήδη έχετε κάνει την κλήρωση) στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου σας, όπως -σχετικά με το ζήτημα αυτό- το ΔΣ της Ενώσεώς σας κρίνει δίκαιο και σκόπιμο να πράξει».

Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας, σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 13/08/2018 και με την υπ’ αριθμ. 10/ 13-08-2018 απόφασή του, ομόφωνα  αποφάσισε να εντάξει το ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή ενός από τα 16 ζευγάρια της Β φάσης, σε μονό αγώνα (νοκ άουτ) την Τετάρτη 12/09/2018.

Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα προχωρήσει κανονικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου, ως ένας από τους δεκαέξι νικητές. Η προαναφερόμενη κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. όπου θα κληρωθεί και ο γηπεδούχος του αγώνα αυτού.

Το Σωματείο  Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  μετά από δημόσια κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Μ. Θα αγωνιστεί για το κύπελλο Μεσσηνίας με το νικητή από το ζευγάρι μεταξύ Π.Σ. ΧΑΝΔΡΙΑΝΑΙΚΟΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ,

Σε αγώνα νοκ αούτ  και ο αγώνας θα γίνει στις 12/09/2018 και ώρα 17.00

Μέτα από κλήρωση γηπεδούχος θα είναι το σωματείο  Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

More in ΕΠΣ Μεσσηνίας