Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Ο κανονισμός αναφέρει πως “σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο”.

Ο ΚΑΠ αναφέρει πως τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ο γιατρός του αγώνα δεν μπορεί να είναι γιατρός της ομάδας χωρίς να κάνει ειδική αναφορά στα ερασιτεχνικά αλλά στις ποινές αναφέρει ξεκάθαρα και την Γ’ Εθνική, οπότε εμπίπτει στην διάταξη.

Στη περίπτωση αυτή τίθεται θέμα ερμηνείας, όπως άλλωστε σε αρκετά σημεία του ΚΑΠ και αρμόδια να δώσει απάντηση είναι η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία πάντως σε ανάλογη ένσταση που κατέθεσε ο Βόλος κατά της Δόξας Δράμας, δικαίωσε την θεσσαλική ομάδα και πρωτόδικα έχει κατακυρώσει υπέρ της το ματς.

Οι μελανόλευκοι σύμφωνα με πληροφορίες,  συν τοις άλλοις υποστηρίζουν στην ένσταση που κατέθεσαν πως ο γιατρός επηρέασε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα καθώς είχε διάλογο με την κερκίδα, τον πάγκο, τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον διαιτητή.

Ευθύνες βέβαια βαραίνουν και τον ρέφερι της αναμέτρησης ο οποίος όφειλε να έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπιστώσεις πριν την έναρξη αφού το όνομα του γιατρού αναγράφεται στην κατάσταση υγείας κάθε ομάδας.More in Μαύρη Θύελλα