Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ για άνοδο στην Football League αν υπάρξουν κενές θέσεις

«Φωτιά” έχουν τα επιτελεία των ομάδων που πέρυσι δεν κατάφεραν να ανέβουν στη Football League, μέσω των μπαράζ και κυρίως της Καλαμάτας και του Νέστου Χρυσούπολης. Τι προβλέπεται, όμως, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, αλλά και τον ΚΑΠ

Στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής 2018-2019 και στο “Άρθρο 14.

Προβιβασμός – Υποβιβασμός” και στην περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού των ομάδων της Football League αναφέρονται τα εξής:
“…τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4)
Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του Κ.Α.Π. στους Ομίλους που συμμετείχαν με τα δεδομένα που είχαν στην τελική βαθμολογική τους κατάταξη”.

Και στην παρ. 16 του άρθρου 20 (Βαθμολογική κατάταξη ομάδων) του ΚΑΠ:
“Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:
α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους 
β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
(…)
ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.”

 

Ο Νέστος Χρυσούπολης συμμετείχε στον 1ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής (14 ομάδες) και τερμάτισε το πρωτάθλημα με 65 βαθμούς, ενώ η Καλαμάτα στον 8ο (14 ομάδες) και τερμάτισε το πρωτάθλημα με 63 βαθμούς.

Βάση του ΚΑΠ και καθώς ο 7ος όμιλος είχε 12 ομάδες, πρέπει να αφαιρεθούν τα αποτελέσματα με τους δύο τελευταίους του Ομίλου. Αλλά και πάλι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι καθώς η Μαύρη Θύελλα είχε κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια με Πάμισο και ΑΟ Εικοσιμίας, μάλιστα τη δεύτερη και με πολλά γκολ.

Αν υπάρχουν ελπίδες, αυτές είναι στη μη δήλωση συμμετοχής της Νίκης Βόλου ή του Νέστου Χρυσούπολης…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Μαύρη Θύελλα