Ακολουθήστε μας

Σπορ

Με επιτυχία ο 5ος Γύρος Κοντοβουνίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019 ο 5ος Γύρος Κοντοβουνίων, στην Κορομηλιά Μεσσηνίας. Τον αγώνα διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, των πολιτιστικών συλλόγων Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου και Κυνηγού και άλλων κοινωνικών φορέων.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα και το στοίχημα των διοργανωτών δεν ήταν άλλο από τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, για το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, για να στηριχθούν φτωχοί άνθρωποι και οικογένειες που έχουν προβλήματα διαβίωσης
Οι περισσότεροι δρομείς ανταποκρίθηκαν ευχάριστα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετές ποσότητες για τις ευπαθείς ομάδες των συγκεκριμένων ανθρώπων, που χρειάζονται άμεσης βοήθειας.
Γενικά ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πρωτεργάτη και συντονιστή το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικο της Κορομηλιάς, Παναγιώτη Κρόμπα, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό της κεντρικής και ορεινής Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη δρομική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη τριών συνανθρώπων μας, που έφυγαν άδικα από αυτή τη ζωή και ήταν για τους Παναγιώτη Τσερπέ από τη Κορομηλιά, τον Κώστα Δουκίδηιπτάμενο από του Κυνηγού και τον 15χρονο Παναγιώτη από το Παλαιόκαστρο, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όταν παρασύρθηκε ενώ περπατούσε, από διερχόμενο αυτοκίνητο και για το λόγο αυτό πριν την εκκίνηση του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές.
Η διαδρομή ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κυνηγού.

Πολλοί δρομείς, επισκέπτες και παιδιά βρέθηκαν στην κεντρική ορεινή Μεσσηνία και το χωριό Κορομηλιά, ξεπερνώντας τους 150, καθώς στον αγώνα πήραν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς 104 δρομείς και 50 παιδιά, που χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες.

1ος στους άντρες έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Παναγιώτης Καρούτζος από το Πολύλοφο Μεσσηνίας, 2ος ο Εμιλιάνο Κάνο του ΣΔΥΜ και 3ος ο Δημήτρης Ρούτσηςεπίσης του ΣΔΥΜ.
Στις γυναίκες 1η στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Ελένη Εξερτζόγλου του ΣΔΥΜ, 2η η επίσης αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Νικολούδη. και 3η Ζωή Αποστολοπούλου.

Στο παιδικό αγώνα 1000 μέτρων και στη κατηγορία 9-14 χρονών η Αμάντα Παλούκα από τη Γερμανία, ο Μπένος Σταύρος και ο Καρακαϊδός Άλκης  πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ στα μικρά παιδιά έως 9 ετών νικητές αναδείχθηκαν τα αδέρφια Μάρια Διαμαντοπούλου και ο Στέλιος Διαμαντόπουλος…του ΣΔΥΜ που πήραν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα και 3ος ήρθε ο μικρός Λέλης Άντρεας.

Ειδικές και τιμητικές βραβεύσεις εκτός των νικητών είχαμε στους κ. Παναγιώτη Πούπουζα, Ταξίαρχο, Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Πελοππονήσου, στον Συνταγματάρχη του ΓΕΣ και πρώην Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας κ. Αναστάσιο Κόλεζα, στον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας, Πύραρχο κ. Δημήτρη Γεωργανά και τέλος στο Κορομηλιώτη Αντιστράτηγο (ε.α) κ. Σταύρο Τσερπέ.

Ειδικές και τιμητικές βραβεύσεις έγιναν επίσης και στους βετεράνους δρομείς άνω των 70 ετών και ήταν για τους κκ. Παναγιώτη Δούση, Νίκο Καλυβιώτη, Παναγιώτης Αγγελάκος από τη Τρίπολη, ο Κορομηλιώτης στο Καναδά Μίμης Φλώρος και ο Γιάννης Κεραμέκης.
Τέλος η διοργάνωση τίμησε για την συνεισφορά του Δήμου αλλά και για τη συλλογή των τροφίμων, τον αντιδήμαρχο Κορομηλιώτη Αναστάσιο Τσερπέ και το καρδιολόγο γιατρό του αγώνα επίσης από τη Κορομηλιά Νίκο Κρόμπα.

Στο τέλος στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε λιτό γλέντι με μουσική, χορό και δωρεάν πλούσιο φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και γλέντησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.
Όλοι απόλαυσαν τις υπηρεσίες των διοργανωτών και πραγματικά έζησαν μοναδικές στιγμές σε μια μεγάλη γιορτή.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει στους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τα μέλη του για τις επιτυχίες τους.

 

Πηγή: sdym.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Σπορ