Αναλυτικά το περιεχόμενο της ειδικής προκήρυξης της Α2 τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει αναλυτικά ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα της Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών δικαιούνται να λάβουν μέρος τα παρακάτω δέκα έξι σωματεία. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού (150,00 €) εκατό πενήντα ευρώ.

1) Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 2) Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, 3) Α.Π.Ο.Ε.Λ., 4) Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 5) Α.Π.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. ΚΑΛ., 6) Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 7) Α.Σ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ «Η ΑΜΙΛΛΑ», 8) Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 9) Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 10) Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 11) ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ., 12) Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ, 13) Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, 14) Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 15) Σ.Κ. ΣΠΑΡΤΗ, 16) Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Οι δηλώσεις Συμμετοχής των Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57, Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).

Υποβολή Δηλώσεων με επιφυλάξεις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.

Β)  Η Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 09 Νοεμβρίου  2019  

Γ) Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 27/09/2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης (Δημάρχου Πτωχού Παύλου και Μεταμόρφωσης Σωτήρος – Μεσσήνη)παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α) Α’ ΦΑΣΗ:

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών θα χωρισθούν σε 2 ομίλους, αφού υποβληθούν οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούμενων σωματείων.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ:

1) Α.Π.Ο.Μ.Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 2) Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 3) Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ και 5 από τις παρακάτω ομάδες, που θ΄ αναδειχθούν μετά από κλήρωση (Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, Α.Π.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. ΚΑΛ., Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ).

Β’ ΟΜΙΛΟΣ:

1) Α.Π.Ο.Ε.Λ., 2) Α.Σ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ «Η ΑΜΙΛΛΑ», 3) Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 4) Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 5) ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ., 6) Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 7) Σ.Κ. ΣΠΑΡΤΗ και 1 ομάδα από τις παρακάτω, που θ΄ αναδειχθεί μετά από κλήρωση (Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, Α.Π.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. ΚΑΛ., Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ).

 1. B) B’ ΦΑΣΗ:

Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄ & Β΄ Ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες PLAY-OFF. 

 • ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1ος Αγώνας: 1ος Α΄ Ομίλου – 2ος Β΄ Ομίλου.

2ος Αγώνας: 1ος Β΄ Ομίλου – 2ος Α΄ Ομίλου.

Νικήτριες  των ημιτελικών PLAY-OFF, θα θεωρούνται οι ομάδες που θα πετύχουν δύο έναντι μηδενός νίκες (2-0) ή δύο νίκες σε τρεις αγώνες (2-1).

 • ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θ΄ αγωνιστούν στον τελικό του Πρωταθλήματος με το σύστημα που αναφέρεται στην Παρ. Β Υπ. Παρ. 1 του ιδίου αρθρ. (2 νίκες έναντι μηδενός  ή 2 νίκες σε 3 αγώνες. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στην έδρα κάθε ομάδας. Η έδρα του 1ου αγώνα θα οριστεί με κλήρωση.

 • Οι ηττημένες ομάδες των ημιτελικών θ΄ αγωνιστούν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα, με κλήρωση της έδρας.
 • Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την 1η θέση, στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος.
 • Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση της τελικής κατάταξης της Α2΄ Κατηγορίας, ανέρχονται στην Α1΄ Κατηγορία Ανδρών.

Γ) Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή άλλη μέρα εφόσον η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο. Στη Β΄ Φάση του Πρωταθλήματος, οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή και Τετάρτη.

To Δ.Σ. της  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.

Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών, το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά μόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες : Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας).

 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

1) Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

2) Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή, βρίσκεται στην κατοχή του και ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της.

3) Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία, ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική  προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

4) Η κάρτα υγείας του αθλητή, θεωρείται μόνο από Ιατρούς Καρδιολόγους μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από Ιατρούς Καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και Ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα. Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και από Ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αφού λάβουν την σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών ερευνών (ΕΚΑΕ).

5) Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η Ε.Ο.Κ., παραμένει σε ισχύ, ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα Υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr) και της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. (www.ekaskenop.gr ) και αφορά τα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών. Η μη προσκόμισή της στη Γραμματεία, θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).

Α) Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι οχτώ(8) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1988 και μεγαλύτεροι).

Β) Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν  δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1999 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Γ) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  20 και 22 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.

Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν  έχει υποβάλλει ένσταση.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Υπενθυμίζονται στα Σωματεία οι διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι  ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (Assistant Coach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

– Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 0 μέχρι και 99 σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA και στο πάνω δεξί μέρος της φανέλας να υπάρχει το σήμα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από 21 άτομα (16 θέσεις στην περιοχή του πάγκου διαθέσιμες για τα μέλη της ομάδας, τα οποία αποτελούνται από τους αναπληρωματικούς παίκτες και το staff της ομάδας).

Η γηπεδούχος ομάδα εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμη εμφάνιση (προτιμάται άσπρη) και κάθεται αριστερά της Γραμματείας και η φιλοξενούμενη ομάδα με σκουρόχρωμη εμφάνιση και κάθεται δεξιά της Γραμματείας. Στην παρουσίαση των ομάδων, όπου γίνεται, θα πρέπει οι αθλητές να είναι ντυμένοι το ίδιο (με εμφανίσεις ή warm up κλπ).

Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

Σε περίπτωση παράβασης του ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές :

α)Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β)Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, οι αγώνες Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.

To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν:  1) Όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και 2) Σε ειδικές περιπτώσεις με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.

Α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.

Γ) Οι ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή των (4) τεσσάρων αθλητών (2 κάτω των 22 & 2 κάτω των 20 ετών) θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνος.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Δ)Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.   

 

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

Β) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020 ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021.

Γ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ Ν΄ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021.

Δ) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

Ε) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση-ημεραργία-μετακίνηση),διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, δε λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.  

– Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ γύρου, τα αποτελέσματα των αγώνων του πρώτου γύρου, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

– Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.

Γ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

 1. Στην Α1΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, θα ανέλθουν (2) δύο ομάδες. Οι πρώτες της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.
 2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Α2΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α1΄ Κατηγορία Ανδρών, για  την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα Play-off για την 3η – 4η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών.

Δ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α2’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

 1. Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες στην Β΄ Κατηγορία (οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας του Α’ και Β΄ Ομίλου).
 2. Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες στην Β΄ Κατηγορία (οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας του Α’ και Β΄ Ομίλου).
 3. Τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 & 2020-2021, εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν 3 ομάδες από την Α2 στη Β΄ Κατηγορία.

Στη Β΄ Κατηγορία υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν την 8η θέση της τελικής βαθμολογίας του Α΄ & Β΄ Ομίλου, καθώς και η ηττημένη του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 7η θέση του Α΄ & Β΄ Ομίλου (η έδρα θα ορισθεί μετά από κλήρωση).

 1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2022, Η Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ (1) ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΟΜΑΔΩΝ.

Ε) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Στη Α2΄ Κατηγορία Ανδρών, ανέρχονται οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Β΄ Κατηγορίας Αδρών.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί η άνοδος  και ο υποβιβασμός του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.  

 

ΑΡΘΡO 13ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές – Κριτές και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.,

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π..

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

-ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ Ν΄ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ (2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (12η μεσημβρινή) ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ), ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΗΜΕΡΑΡΓΙΑ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ).

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ                                                                                           

1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22131 Τρίπολη , Τηλ. : 2710-234456, Fax : 2710-234492,  e-mail : [email protected]arcadia.gr  (υπεύθυνη κ. Καράμπελα Κανέλα).

– Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο πριν την έναρξη των αγώνων του οικείου Πρωταθλήματος, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του.

Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:  1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

– Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων θα πρέπει να κοινοποιείται πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, στην  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

– Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

2) Τα σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (Τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ΄ αυτούς τους αγώνες, επίσημοι Διαιτητές και Κριτές, οι οποίοι θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.,  σύμφωνα με το Ν. 2725/99 ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 44, ΠΑΡ. 4.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.   

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και σφράγιση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών, ορίζεται έως τέσσερα (4) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να σφραγίσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) ευρώ.

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο –  internet κ.λ.π.)

Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο

 

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α2 Κατηγορίας Ανδρών, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες BGG7X (μέγεθος 7), MOLTEN μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α2 Κατηγορίας Ανδρών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα γηπεδούχα Σωματεία η παρουσία Ιατρού ή πιστοποιημένων παρόχων πρώτων βοηθειών, επαγγελματιών Υγείας ή μη, με δική τους μέριμνα.

Εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο αγώνας ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου Σωματείου.

Ο Α’ Διαιτητής του αγώνος θα πιστοποιεί την παρουσία Ιατρού, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνος το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό μητρώου της ταυτότητας μέλους του Ιατρικού Συλλόγου ή των παρόχων πρώτων βοηθειών.

 

ΑΡΘΡΟ 16ο: ΕΠΑΘΛΑ 

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές της διπλώματα και χρυσά μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Πηγή: contraepithesi.gr