Ακολουθήστε μας

Σπορ

Ο 20χρονος Καλαματιανός άσσος του backflip

Ο Γιώργος Νταβουτιάν, με ρίζες από Ελλάδα και Σουηδία, είναι 20 χρονών και ζει στην Καλαμάτα.

Από μικρή ηλικία είχε ως τρόπο ζωής τα αθλήματα, συγκεκριμένα, 6 χρονών έκανε ενόργανη γυμναστική, όπως και downhill, κερδίζοντας έναν αγώνα στην Κρήτη, όμως το 2011 τον κέρδισε το bmx που κάνει μέχρι και σήμερα.

Σε όλα αυτά και κυρίως στην ποδηλασία οφείλεται εν μέρει και ο πατέρας του, ο Κοσμάς Νταβουτιάν, ο οποίος έτρεχε σε αγώνες downhill και κούρσας, έχοντας πάρει μέρος μέχρι και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο 20χρονος Καλαματιανός άσσος του backflipΣε ένα bmx park που έχει κατασκευάσει ο δήμος και έχει εξελίξει τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος άρχισε να μαθαίνει μόνος του, χωρίς να του δείξει κάποιος τα κόλπα, δοκιμάζοντάς τα σε παλιά στρώματα που είχε βρει στον δρόμο.

Έχει πάρει μέρος σε contest στο εξωτερικό, συγκεκριμένα το Action Hall & Shut Down στη Σουηδία όπου βγήκε πρώτος στα sections: street, park & pyramid ράμπα και την πυραμίδα.

Ο 20χρονος Καλαματιανός άσσος του backflip

Για το 2019 στόχος του είναι να πάρει μέρος σε contest του εξωτερικού.

Το core βρέθηκε με τον Γιώργο στο bmx park της Καλαμάτας, εκεί έκανε μερικά κόλπα όπως flair, backflip, backflip fakie, double tailwhip, backflip barspin, 360 barspin, 360 fakie, barspin to no hands… χωρίς ενδοιασμούς όσες φορές και αν το ζητήσαμε εν όψει του βίντεο!

Βίντεο:

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Δημητρέας

Βίντεο: Όλγα Φωτιάδου

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

Πηγή: Coremag.gr

Ο 20χρονος Καλαματιανός άσσος του backflip

Πηγή: kalamatatimes.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Σπορ