Ακολουθήστε μας

Σπορ

Ισχυρή παρουσία μελών του ΣΔΥΜ στον 5° Παλαμήδειο Άθλο

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο όμορφο Ναύπλιο ο 5ος Παλαμήδειος Άθλος Ναυπλίου με τη συμμετοχή περίπου 2000 δρομέων και θεατών.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, για να ακολουθήσουν ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων για αρχάριους δρομείς και νέους, εν συνεχεία ο παιδικός αγώνας 1,5 χιλιόμετρου και τέλος ο «Παλαμήδειος Άθλος» 5 χιλιομέτρων που ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι, καθώς περιλάμβανε ανάβαση της διαδρομής των 999 σκαλιών (850μ.) προς το κάστρο και εν συνεχεία την έντονη κατηφόρα 4,15 χιλιομέτρων.

Όλοι οι αγώνες είχαν εκκίνηση και τερματισμό επί της οδού της 25ης Μαρτίου με κύριο χαρακτηριστικό τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη βροχή, που όμως δεν πτόησε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν άλλη μία όμορφη αθλητική και ιδιαίτερη εκδήλωση, καθώς ο «Παλαμήδειος Άθλος» αποτελεί μία μοναδική διοργάνωση λόγω της φύσης της διαδρομής και της ιστορικότητάς του και γίνεται ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό.

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο  Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Π.Σ.Α.Τ. και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και ήταν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Συμμαχίας για την Ελλάδα.

Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας εκπροσώπησαν αρκετά μέλη του, με επικεφαλή τον πρόεδρο Χρήστο Μπένο.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Σπορ