Ακολουθήστε μας

Σπορ

Δυναμική παρουσία του ΣΔΥΜ στον 7° Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Με μεγάλη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο 7ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας των 1000 μέτρων για παιδιά, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, με την παρουσία εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα σε όλους τους αγώνες.

Ήταν ένας μοναδικός, πραγματικός λαϊκός αγώνας που σε αγκάλιαζε η αγάπη, η φιλοξενία και η ζεστασιά των ντόπιων ανθρώπων του χωριού, αλλά και το μεράκι και η ψυχή των διοργανωτών.

Ένας αγώνας που ήταν μακριά από συμφέροντα, στηριγμένος σε τοπικούς φορείς, τον Δήμο Ευρώτα, από αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους από όλη τη Λακωνία, από αρίθμητους εθελοντές, τους διασώστες, τους πυροσβέστες, την αστυνομία και τόσοι άλλοι που μας διαφεύγουν, για να στηρίξουν όλη αυτή τη προσπάθεια.

Μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και που οφείλεται αποκλειστικά στο δραστήριο δρομικό σύλλογο και όχι μόνο, Α.Π.Σ Καλλισθενης και στη ψυχή του συλλόγου τη Δώρα Φιφλή, που ήταν πάνω απ’ όλους και όλα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα ανάμεσα από τους απέραντους πορτοκαλεώνες και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι(εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος με τερματισμό και πάλι στο Περιστέρι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτόν τον αγώνα και είχε δυναμική παρουσία με πάνω από 60 δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του Συλλόγου με πούλμαν, ενώ πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποιεί ο σύλλογος εκτός Μεσσηνίας και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολλές ήταν οι διακρίσεις για το σύλλογο με το Δημήτρη Αγγελόπουλο να τερματίζει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στα 10km, στις γυναίκες η Γεωργία Πουλοπούλου πήρε τη 3η θέση της γενικής κατάταξης στα 5km, ενώ διακρίθηκαν και ανέβηκαν στο βάθρο καταλαμβάνοντας θέσεις στη κατηγορία τους η Σταυρούλα Μπάκα στον ημιμαραθώνιο, ενώ στο ίδιο αγώνισμα στο βάθρο ανέβηκαν οι Στάθης Δημητρακόπουλος, Popa Madalina, Γιώργος Παπανικολάου.
Ταλαιπωρία συνάντησε η αποστολή κατά την επιστροφή, καθώς εγκλωβίστηκε στην εθνική οδό από κάποιο τροχαίο με νταλίκα και παρέμεινε στους δρόμους για τέσσερις τουλάχιστον ώρες.
Παρόλο αυτά όλα κύλησαν ομαλά και στο τέλος όλη η αποστολή έφτασε υγιής πίσω στη Καλαμάτα.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση των αγώνων, την αγάπη και τη ζέστη φιλοξενία που μας έδωσαν, στον σύλλογό μας που για άλλη μια φορά εντυπωσίασε για τη μαζική παρουσία του και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή από κάθε άλλο σύλλογο και στους δρομείς μας που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς τους ανωτέρω αγώνες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Σπορ