Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Όσα πρέπει να γνωρίζετε: Τι ισχύει με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Διαβάστε από το SDNA τον δεκάλογο των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Φινάλε λοιπόν, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Από την ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι προγραμματισμένο (;) να ξεκινήσουν τα πλέι οφ  και μία εβδομάδα αργότερα, τα πλέι άουτ.

Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 και στα πλέι άουτ από τις θέσεις 7-14. Στα μεν, πλέι οφ «παίζεται» η Ευρώπη ενώ στα πλέι άουτ η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2 και η προτελευταία παίζει μπαράζ με την 2η της Super League 2 για ένα εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία.

Η βαθμολογία των πλέι οφ έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 59

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Άρης 34

Η βαθμολογία των πλέι άουτ έχει ως εξής:

7. Ατρόμητος 32

8. ΑΕΛ 30

9. Ξάνθη 30

10. Αστέρας 30

11. Λαμία 27

12. Βόλος 27

13. Παναιτωλικός 17

14. Πανιώνιος 11

Η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει

Ο Δεκάλογος των πλέι οφ και των πλέι άουτ

1. Οι ημερομηνίες των 10 αγωνιστικών των πλέι οφ (θέσεις 1-6) είναι: 8/3, 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 9/5, 13/5, 17/5. Για τα πλέι άουτ (θέσεις 7-14) οι ημερομηνίες των επτά αγωνιστικών είναι: 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5.

2. Τα Πλέι οφ θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές ημέρες, ήτοι σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

3. Η κλήρωση, όταν διεξαχθεί, θα είναι ηλεκτρονικά και η σειρά των αγώνων στον β’ γύρο θα είναι τυχαία και δεν θα ακολουθεί τον α’ γύρο

4. Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα πλέι οφ) που μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ αθροιστικά).

5. Με τον ίδιο τρόπο (άθροισμα βαθμών στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ) θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA.

6. Τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

7. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρείς εκτός έδρας αγώνες στα πλέι άουτ ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς εντός έδρας αγώνες και τέσσερις εκτός έδρας αγώνες στα πλέι άουτ, βάσει κλήρωσης.

8. Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα πλέι άουτ κατέλαβαν σωρευτικά κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά.

9. Για τη βαθμολόγηση των ομάδων, ισχύουν όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π., με σύστημα βαθμολογίας τρεις (3) βαθμοί για τη νίκη, ένας (1) βαθμός για την ισοπαλία και μηδέν (0) βαθμοί για την ήττα. Η εν λόγω πρόβλεψη ισχύει και για τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

10. ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ: Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των πλέι οφ και πλέι άουτ (Β’ Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο