Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Euroleague: «Πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά»

Με μία τρισέλιδη επιστολή που έλαβαν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, η Euroleague ενημέρωσε για την πρόθεσή της να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν, εφόσον βέβαια ξεπεραστεί ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αν χρειαστεί θα υπάρξει μετάθεση του φάιναλ φορ σε άλλη ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται η Euroleague βρίσκεται διαρκή επαφή με την Κολωνία και τη διοίκηση της Lanxess Arena.

Στην ίδια επιστολή, η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να καθυστερήσει την απόφαση αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της, ενώ τονίζεται πως υπάρχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τη Λίγκα και τις ομάδες.

«Oι συνέπειες της αναστολής είναι αβέβαιες και εξαρτώνται από το πόσο θα κρατήσει η πανδημία στην Ευρώπη. Ήδη υπάρχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τις ομάδες, την Euroleague και τα μέλη μας, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων. Η έκταση της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ομαλοποιηθεί ξανά το περιβάλλον», αναφέρεται από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία για την εξέλιξη της διοργάνωσης από εδώ και στο εξής, επισημαίνει:

«Για την ολοκλήρωση της σεζόν έχουμε ήδη αρχίσει να αναλύουμε διάφορα σενάρια από τις αρχές του μήνα, αλλά θα έχουμε πιο σαφή εικόνα όταν θα γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην δράση. Για την ώρα εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να ολοκληρωθεί η σεζόν και να στέψουμε πρωταθλητή παρακολουθώντας την κατάσταση. Η διεξαγωγή του Final 4 στην προγραμματισμένη ημερομηνία παραμένει στο τραπέζι, αλλά κάθε μέρα που περνά μειώνονται οι πιθανότητες. Μαζί με την πόλη της Κολωνίας και το γήπεδο αναζητούμε εναλλακτικές ημερομηνίες. Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημα του Final Four».

Για το ενδεχόμενο τροποποίησης του format φέτος, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, η Euroleague αναφέρει: «Η προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τη σεζόν με τον ήδη συμφωνημένο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, παίζοντας τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της regular season και τα playoffs έχοντες κάποιες “περικοπές” στο καλεντάρι, αν κριθεί αναγκαίο. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι και για διαφορετικά σενάρια. Την ώρα που η αβεβαιότητα συνεχίζεται, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε οποιαδήποτε επιλογή. Όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο μετόχων της ECA».

Αναφερόμενη για τον λόγο που καθυστέρησε να αναστείλει την δράση η Euroleague υπογραμμίζει: «Από τη στιγμή που έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού, είπαμε πως θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα των διοργανώσεων, όσο περισσότερο γίνεται, με τις ομάδες να μένουν αφοσιωμένες στον κόσμο και τους συνεργάτες μας.

Όμως, την ίδια στιγμή, ακολουθήσαμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των τοπικών αρχών, αλλά και του δικού μας ιατρικού γραφείου, για να σιγουρευτούμε πως κάθε απόφασή μας βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Γι’ αυτό δώσαμε μερικά ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλάξαμε την έδρα δύο άλλων αγώνων και επιτρέψαμε περιορισμένη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές»

Παραθέτει, δε, τα γεγονότα που την έκαναν να αποφασίσει να διακόψει τη σεζόν το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Μαρτίου και στάθηκε στα εξής δεδομένα:

– Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον κορωνοϊό ως πανδημία.
– Αυξήθηκε το ρίσκο για όσους συμμετείχαν στους αγώνες.
– Αυξήθηκαν οι περιορισμοί για ταξίδια εντός της Ευρώπης και κάποια μέρη έγιναν μη προσβάσιμα.
– Ακυρώθηκαν αγώνες από κυβερνήσεις.
– Κυβερνήσεις προχώρησαν στον περιορισμό του κοινού στις εξέδρες των αγώνων.
– Συστάσεις των ιατρικών αρχών, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού.

Τέλος, σχετικά με τα συμβόλαια των παικτών αναφέρει πως είναι σε επαφή τόσο με τους συλλόγους όσο και με την Ένωση Παικτών (ELPA), ενώ με την άδεια ή μη από τις ομάδες στους αθλητές να επιστρέψουν στις πατρίδες του τονίζεται πως είναι στην ευχέρεια του κάθε κλαμπ.

Πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Μπάσκετ