Τηλεδιάσκεψη με τις ομοσπονδίες είχε η UEFA με σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπό τη σκιά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του αποκάλυψε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ο τελικός του Champions League και του Europa League.

Ο τελικός του Champions League προορίζεται για τις 27 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα αυτός του Europa League στο Γκντασκ.

Όσον αφορά τα εθνικά πρωταθλήματα οι εναπομείναντες αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για εμάς τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα. Χάρη στην αναβολή του Euro, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ορίσουμε ημερομηνίες ανάμεσα σε Μάιο και Ιούνιο, ελπίζοντας ότι θα προλάβουμε το ορόσημο της 30ης του μήνα. Αν όχι, θα ζητήσουμε όπως και η Ισπανία, περιθώριο δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο».

Πηγή: fosonline.gr