Ακολουθήστε μας

Σπορ

Το τεράστιο κόστος αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ιαπωνία

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει παγώσει σχεδόν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στον κόσμο, ωστόσο η ΔΟΕ μαζί με την Ιαπωνία δεν έχουν πάρει ακόμα κάποια απόφαση για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βέβαια, αρκετά κυβερνητικά στελέχη της ασιατικής χώρας, τονίζουν πως είναι νωρίς ακόμα για οριστικές αποφάσεις, αλλά η θέληση τους είναι να πραγματοποιηθούν κανονικά οι αγώνες. Ένα βασικός λόγος για αυτήν την επιθυμία είναι σαφώς και το οικονομικό σκέλος αφού σε περίπτωση αναβολή τους το πλήγμα για την οικονομία της χώρας θα είναι τεράστιο.

Σύμφωνα με το “Palco23” υπολογίζεται ότι το πλήγμα που θα υποστεί το ΑΕΠ της Ιαπωνίας θα είναι κοντά στο 1% και δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το 1,4%.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και έπειτα από περιορισμό των εξόδων κατά 1,2 δισ. ευρώ, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ανέρχεται στα 11,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του κορωνοϊού η οικονομία της χώρας έχει δεχτεί μεγάλες πιέσεις και υπολογίζεται ότι το ΑΕΠ της θα παρουσιάσει μείωση κατά 0,9% εάν η πανδημία τελειώσει τον Απρίλιο.

Πηγή: iapospi.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus





Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Σπορ