Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Περικοπές μισθών και στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνωστοποίησε επίσημα ότι θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει να γίνουν αγώνες κι έχει μειώσει δραματικά τα έσοδα των συλλόγων.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη ομάδα που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση και την ακολούθησε η συμπολίτισσα Εσπανιόλ. Ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής (27/3) ήταν η σειρά των «ροχιμπλάνκος» να γνωστοποιήσουν ότι θα προχωρήσουν σε περικοπές.

Αναλυτικά η επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή του κλαμπ Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν:

«Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας δεν αντιμετωπίσαμε μια τέτοια δραματική κρίση, με τόσες οικονομικές, κοινωνικές και υγειονομικές επιπτώσεις.

Η κατάσταση που βιώνουμε μας φέρνει ένα αβέβαιο μέλλον αφού κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η κατάσταση και πως θα βγει η κοινωνία μας από αυτήν. Σε όλα αυτά τα χρόνια που ηγούμαι του μάνατζμεντ αυτού του συλλόγου, ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει μία τόσο ευαίσθητη κατάσταση και ένα τόσο αβέβαιο μέλλον. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι όλοι όσοι εργαζόμαστε για την Ατλέτικο Μαδρίτης την αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και με την ύψιστη ευθύνη, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του κλαμπ.

Μέσα σε λίγες ημέρες από την απόλυτη χαρά στο Λίβερπουλ πήγαμε στον θρήνο μέσα στα σπίτια μας. Υπό αυτές τις συνθήκες θα ήθελα να πω στα πάνω από 130 χιλιάδες μέλη μας,ότι παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να σας δεχθούμε στο «Wanda Metropolitano», το σπίτι του συλλόγου μας, η επικοινωνία μαζί σας, όπως και με όλους τους οπαδούς δεν σταματά. Παρ’ ότι το γραφείο μελών μας και τα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο είναι κλειστά, η ομάδα επαγγελματιών μας συνεχίζουν να εργάζονται με σκοπό να λύσουν όποια προβλήματα προκύψουν μέσω τηλεφώνου ή μέιλ.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν ξανά οι επίσημες υποχρεώσεις και κάτω υπό ποιές συνθήκες, επομένως δεν μπορούμε να πάρουμε οριστικά μέτρα, αλλά θα ήθελα να σας καθησυχάσω και να σας πω ότι δουλεύουμε σε όλα τα πιθανά σενάρια, με σκοπό να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή κι αν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις. Όταν θα έχουμε κι εμείς νεότερα, θα σας ενημερώσουμε.

Μία τόσο σοβαρή κατάσταση μας αναγκάζει να πάρουμε αποφάσεις περίπλοκες, αλλά αναγκαίες για το καλό του συλλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι δουλεύουν στο κλαμπ για την ειδική προσπάθεια που καταβάλλουν αυτές τις δύσκολες ημέρες. Δυστυχώς και με μόνο σκοπό να διασφαλίσουμε την σωτηρία του κλαμπ, αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε μία προσωρινή αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων, για αυτούς τους επαγγελματίας που είτε λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, δεν είναι σε θέση να εργαστούν και έχουν παύσει την δραστηριότητά τους, όσο και για αυτούς που οι ώρες εργασίας τους έχουν μειωθεί.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν εργαζόμενους της ομάδας, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο. Δουλεύουμε ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επίδραση αυτών των μέτρων και να τα περιορίσουμε σε αυτά που είναι αυστηρώς απαραίτητα, επομένως όταν οι διοργανώσεις αρχίσουν πάλι, όλες οι θέσεις εργασίας να ενεργοποιηθούν όπως και πριν. Όπως είπα πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις, αλλά η ανάγκη να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ατλέτικο Μαδρίτης μας αναγκάζει να τις λάβουμε.

Οι χορηγοί και οι συνεργαζόμενες εταιρίες μας υποφέρουν όπως κι εμείς, μαζί με ολόκληρη την κοινωνία από τον τεράστιο αντίκτυπο αυτής της κρίσης. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την βοήθειά σας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μαζί θα βγούμε ενωμένοι από αυτή την κατάσταση και θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την σταθερότητα χάρη στο πάθος και τις αξίες που μοιραζόμαστε».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Ποδόσφαιρο