Ακολουθήστε μας

Α Τοπικό

Βασική συνιστώσα στον φετινό Πάμισο ο Γιώργος Καλόμαλος!

Η διοίκηση του Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης το περασμένο καλοκαίρι, μετά από διερεύνηση και αξιολόγηση υποψηφίων τεχνικών, κατέληξε ομόφωνα στον Γιώργο Καλόμαλο. Η φιλοσοφία του και ο μοντέρνος τρόπος δουλειάς του ποδοσφαιρικά ταίριαζε με αυτό που θέλαμε για την ομάδα μας στο πλάνο πενταετίας που έχουμε βάλει και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε. Το αποτέλεσμα της επιλογής του προπονητή μας δικαιώνει όλους.

Γιώργος Καλόμαλος

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο Καλαμάτας από 10 χρονών, από την ημέρα που ιδρύθηκε, μιας κ η ομάδα δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων μιας γειτονίας και στα ιδρυτικά μέλη ήταν ο πατέρας μου. Έμεινα εκεί  για 25 χρόνια, με έναν χρόνο ενδιάμεσα το 2004-5 που έπαιξα μια χρόνια στο Μιλτιάδη Τριφυλίας στην τότε Δ’ Εθνική. Στον Πανιώνιο είμαστε μια πολύ καλή φουρνιά μικρών παιδιών που είμαστε μια παρέα κ παίζαμε στους δρόμους και στις αλάνες συνέχεια, γιατί το ποδόσφαιρο για εμάς  ήταν τρόπος έκφρασης, ήταν χαρά.  Ανδρωθήκαμε παίζοντας μαζί και είχαμε την τύχη να έχουμε προπονητές ανθρώπους που πραγματικά ήταν δάσκαλοι, όπως ήταν ο Τάσος Αργυρόπουλος, που στην ουσία, μας έβαλε από τις αλάνες στο γήπεδο. Αυτοί οι δάσκαλοι είναι ο λόγος που αυτή την στιγμή στην Μεσσηνία υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές από εκείνη την γενιά των παιχτών του Πανιωνίου.

Προπονητικά  ξεκίνησα από τα παιδικά τμήματα του Πανιώνιου κ έπειτα από προτροπή του καλού μου φίλου Παναγιώτη Πολύμου, ενώ ήμουν ακόμα παίχτης, μπήκα σαν συνεργάτης του στην 1η ομάδα. Την επόμενη χρόνια ο Παναγιώτης έφυγε και ανέλαβα σαν προπονητής. Έμεινα 3 χρόνια εκεί  και πραγματικά το χαιρόμουν, τότε συνειδητοποίησα ότι η προπονητική είναι κάτι παραπάνω για μένα. Έπειτα μετά από πάλι προτροπή ενός φίλου κ προπονητή  του Σωκράτη Κοψαχείλη, ανέλαβα τον Εθνικό Μεγάλα, εκεί συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο που είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ποδοσφαιρική Μεσσηνία,τον Αλέκο Δέδε κ πραγματικά η συνεργασία μαζί του μου πρόσφερε πολλά. Έμεινα 1,5 χρόνο εκεί με την δεύτερη χρόνια να είναι πολλά υποσχόμενη αλλά οι οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν ανυπέρβλητες με αποτέλεσμα, για το καλό όλων, να παραιτηθώ.

Επόμενος σταθμός ήταν η Σπερχογεία όπου έμεινα 3,5 χρόνια κ έζησα πολύ ωραίες στιγμές. Χτίσαμε μαζί μια ανταγωνιστική ομάδα με επιθετική φιλοσοφία με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και συνεργάστηκα με ανθρώπους που πραγματικά χάρηκα γιατί πρώτα απ’ όλα, ήταν άνθρωποι, παρέμειναν και έγιναν φίλοι. «Είμαστε τα βιβλία που έχουμε διαβάσει, τα ταξίδια που έχουμε κάνει και οι άνθρωποι που έχουμε γνωρίσει» Χ.Λ. Μπορχες Πάμισος.

Το DNA της ομάδας, η ποιότητα των παιχτών από τα προηγούμενα χρονιά και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην  ακαδημία από όλους τους προπονητές που πέρασαν και κυρίως τον Τάκη Μπιζίμη, ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας θέτοντας μου ένα πλάνο που ταίριαζε και στην δική μου ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ήταν ο λόγος που αποφάσισα το καλοκαίρι να μπω στην οικογένεια του Παμίσου και αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ζώντας καθημερινά τους ανθρώπους της ομάδας, μιλώντας με παράγοντες και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που είναι κοντάμας, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη ιστορία και δυναμική έχει αυτή η ομάδα. Πόσο μεγάλη αγάπη έχουν για αυτήν οι φίλαθλοι και αυτοί που έχουν φορέσει την φανέλα της στο παρελθόν. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος είναι απαιτητικός αλλά και ο λόγος που έχει πλαισιώσει  και στηρίξει την φετινή προσπάθεια, έπειτα από μια πολύ δύσκολη αλλά αξιοπρεπή χρονιά, με αγάπη. Κύριοι στόχοι μας για την χρονιά ήταν και είναι, η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, κατοχής και πρωτοβουλίας, θα δίνει το 100% στο γήπεδο κάθε μέρα και  θα πρωταγωνιστεί, βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στα δικά της παιδιά, προερχόμενα  από την ακαδημία και δίνοντας τους με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα  να δουλέψουν, να εξελιχθούν και να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία. Ο σχεδιασμός στην αρχή της χρονιάς είναι πολύ σημαντικός. Ανανεώσαμε  στην ομάδα τους παίχτες από την προηγουμένη χρονιά  που αξιολογήσαμε και πιστεύαμε ότι ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας. Ανεβάσαμε στη 1η ομάδα τα παιδιά από την ακαδημία που ήταν πιο έτοιμα να πάρουν την ευκαιρία και στη διάρκεια της προετοιμασίας κάναμε κάποιες σημαντικές προσθήκες εκεί όπου εντοπίσαμε ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση. Με μια αναλογία 30%-40%-30% και πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Μέσα από πάρα πολύ δουλειά στο γήπεδο, σε κάθε προπονητική μονάδα, οι παίχτες μας κατάφεραν να πρωταγωνιστούν και να έχουν την ομάδα αυτή την χρονική στιγμή στην 1η θέση, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες, παίζοντας με τον δικό μας τρόπο και απαιτώντας τα παιχνίδια με τον δικό μας τρόπο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έχουμε καταφέρει μέχρις στιγμής κ είμαστε ομάδα, έχουμε πλάνο έχουμε ταυτότητα, πιστεύουμε όλοι σε αυτό και το υποστηρίζουμε όλοι μαζί, κάθε στιγμή. Αυτό για εμάς ήταν κ είναι πρωταρχικός στόχος. Στην διάρκεια της χρονιάς έχουμε μεγάλη βελτίωση τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Έχουμε καλή λειτουργία σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και καλή διαχείριση του αγώνα. Πολύ καλό σχηματισμό, με καλή κυκλοφορία μπάλας σε σωστούς χώρους, καλές μεταβάσεις και πολλή καλή αμυντική λειτουργία. Θέλουμε ακόμα περισσότερη βελτίωση σε όλους τους τους τομείς, να κάνουμε ένα βήμα ακόμα, και ειδικά, στην τελική επιλογή και στο τελείωμα.

Σήμερα – αύριο, τις δύσκολες μέρες που περνάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι από  τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή, είναι δευτερεύων. Αλλά για εμάς που το αγαπάμε είναι το πιο σημαντικό από τα δευτερεύοντα. Στο ποδόσφαιρο πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές, για αυτούς πρέπει να είναι ένα παιχνίδι, να χαίρονται που παίζουν και να εκφράζονται μέσα από αυτό. Είναι ένα δημιουργικό ομαδικό παιχνίδι που χρειάζεται να δίνεις  το 100%, σωματικά, νοητικά, ψυχικά, για να ανταγωνιστείς και να  βελτιωθείς. Ένα παιχνίδι που η μπάλα είναι ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας, αλλά πρέπει να παίζεις και με την καρδιά. Η νίκη είναι ο στόχος αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Ο  τρόπος που έρχεται μια νίκη είναι ίσως πιο σημαντικός, το συναίσθημα που σου μένει. Και ως  φίλαθλοι  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα παιχνίδι, ότι παίζουν κ οι αντίπαλοι, όλοι δικαιούνται να προσπαθούν  για το καλύτερο, με τον δικό τους τρόπο, ένα παιχνίδι που είναι ικανό να μας χαρίσει πολλά συναισθήματα. Το «ευ αγωνίζεσθε» είναι κομμάτι της ιστορίας μας σαν λαός, υποστηρίζουμε και δίνουμε τα πάντα για την ομάδα μας, χειροκροτούμε την ομάδας μας αλλά χειροκροτούμε όταν πρέπει και τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο για εμάς που το αγαπάμε δεν είναι απλά ένα θέαμα, είναι ψυχαγωγία. «Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι οι φίλαθλοι να γυρίζουν σπίτι και να είναι χαρούμενοι. Είναι ο ελεύθερος χρόνος τους, πρέπει να τους δίνουμε κάτι για να το  ευχαριστιούνται» – Johan Cruyff.

Αυτές τις μέρες ας μείνει ο καθένας πιστός στον ρόλο του και ας προσπαθήσουμε να βγούμε όλοι από αυτήν την κρίση, υγιείς και πιο δυνατοί. Ραντεβού στα γήπεδα.

Πηγή: pamisosfc.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Α Τοπικό