Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Η ΕΠΟ συνεδριάζει την Πέμπτη (9/4) για Κύπελλο και αδειοδοτήσεις

Η τύχη της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την προσεχή Πέμπτη (9/4) καθώς και οι ενδεχόμενες αλλαγές του κανονισμού για τις αδειοδοτήσεις και τις αφαιρέσεις βαθμών λόγω της κατάστασης που έχει επικρατήσει με τον κορονοϊό.

Τρία θέματα έχει στην ημερήσια διάταξή της η συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (9/4).

Το πρώτο αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας φέτος και αν αυτή μπορεί να συνεχιστεί κανονικά όταν το επιτρέψει η κατάσταση.

Δευτερευόντως αναμένεται να γίνει συζήτηση περί των επιπτώσεων του κορονοϊού σε οικονομικό επίπεδο στην Ομοσπονδία και τις ομάδες, ενώ τέλος αναμένεται να γίνει κουβέντα σχετικά το αίτημα που κατέθεσε,μέσω επιστολής στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Δημήτρης Δημητρίου, σχτικά με το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά αδειοδοτήσεις και αφαιρέσεις βαθμών.

Η επιστολή του κ. Δημητρίου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προτείνω τα εξής μέτρα:

1) Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2) Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20.

3) Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Superleague 2 του Άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης.

4) Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με την παρουσία των εμπλεκομένων (διάδικοι, μέλη επιτροπών κλπ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

5) Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή Αδειοδότησης για αλληλογραφία με την UEFA αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας ποινής για την άδεια Super League 1. Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Ποδόσφαιρο