Ακολουθήστε μας

Football league

ΙΩΝΙΚΟΣ: Τσιριγώτης: «Περήφανοι για ότι έχουμε χτίσει»

Ο διοικητικός ηγέτης του Ιωνικού, Γιάννης  Τσιριγώτης, άνοιξε την καρδιά του στο Ionikosfc.gr και έκανε  ένα  απολογισμό  για την παρουσία του ιδίου και εν γένει της Οικογένειας Τσιριγώτη του συλλόγου η οποία κρίνεται εξαιρετική.  Παράλληλα, αναφέρεται στο μέλλον  της ομάδας αλλά και για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ενώ στέλνει το μήνυμα και για τον κορονοϊό αλλά και την υπεύθυνη στάση που οφείλουμε να κρατήσουμε όλοι μας.

Αναλυτικά:

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον Ιωνικό ; Ήταν μια εύκολη απόφαση ;

«Όταν παίρνει κάποιος την απόφαση να ασχοληθεί με τον Ιωνικό, με μια μεγάλη Ιστορική ομάδα με χιλιάδες οπαδούς θα πρέπει να είναι έτοιμος να ματώσει από όλες τις απόψεις. Και ειδικά εγώ και η Οικογένεια μου που λειτουργούμε στην ζωή μας με νοικοκυροσύνη και έχουμε μάθει να χτίζουμε και να δημιουργούμε με συνέπεια στην ζωή μας , φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για εμάς να αναλάβουμε μια τέτοια μεγάλη ευθύνη. Δεν κωλώσαμε όμως και ήταν μια απόφαση που την πήραμε όλοι μαζί αποφασιστικά αφού είδαμε την αγαπημένη μας ομάδα εκείνη την περίοδο να έχει διοικητικό κενό με το κίνδυνο μάλιστα να οδηγηθεί και στον υποβιβασμό».

 

Τι εννοείτε Πρόεδρε όταν λέτε  ότι πήρατε την απόφαση «όλοι μαζί» ;

«Στην διοίκηση είμαστε η Οικογένεια Τσιριγώτη. Και όχι μόνος μου. Χωρίς τον Γιο μου τον Θοδωρή και τον Αδελφό μου τον Τάκη δεν θα προχωρούσα. Να ξέρετε ότι μπορεί ο αδελφός μου ο Τάκης να μην φαίνεται τόσο, όμως έχει ματώσει οικονομικά για τον Ιωνικό όσο δεν φαντάζεστε. Μεγάλο στήριγμα και η υπόλοιπη Οικογένεια μου , η αδελφή μου, ο μεγάλος αδελφός μου και η σύζυγος μου. Στηρίζουν κάθε βήμα μας, κάθε απόφαση μας και έχουν τεράστια υπομονή με την τρέλα μας για τον Ιωνικό».

Φαντάζει ακόμη αδύνατο αυτό που συμβαίνει. Από τον φόβο της διάλυσης την προηγούμενη Χρονιά βρεθήκαμε στην άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες και την φετινή χρονιά ένα βήμα πριν την άνοδο στην Superleague2 . Το πίστεψες ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ;

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε να συμβεί όμως ναι το πίστεψα από την πρώτη στιγμή. Για αυτό πάλεψα με ψυχή. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ιωνικός πρέπει να δίνεις μάχες κάθε στιγμή και να ζητάς το καλύτερο. Να μην συμβιβάζεσαι με τα λίγα. Δεν ήταν εύκολο αυτό που επιτύχαμε. Έπρεπε να στήσουμε μια ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα και να ματώσουμε ξοδεύοντας πολύ Χρήμα. Τα αλλάξαμε όλα! Από τις υποδομές του γηπέδου μέχρι την νοοτροπία και στο πως δουλεύαμε . Γίναμε ομάδα επίπεδου SuperLeague στην κυριολεξία. Όταν λοιπόν αλλάζεις την βάση σου και φέρνεις και ποιοτικούς παίχτες στην ομάδα τότε ο στόχος αυτόματα αλλάζει και κάνεις πρωταθλητισμό».

 

Πρόεδρε μιας που αναφέρατε τις υποδομές , για όποιον γνωρίζει η έχει δει από κοντά τις αλλαγές δηλώνει εντυπωσιασμένος. Πως και πήρες μια τέτοια απόφαση για την αναβάθμιση του γηπέδου με δικά σου έξοδα; Έχεις σκοπό να επενδύσεις και αλλά χρήματα στις υποδομές;

«Μια μεγάλη ομάδα κρίνετε όχι μόνο από τις Νίκες αλλά και από τον τρόπο λειτουργίας. Δυστυχώς μετά την εποχή του Νίκου Κανελλάκη δεν είχε δοθεί η κατάλληλη προσοχή και δεν είχαν επενδυθεί τα χρήματα που έπρεπε να την ομαλή λειτουργία στις υποδομές του γηπέδου. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και επένδυσα πολλά χρήματα σε όλους τους χώρους του γηπέδου για να τους αναβαθμίσω. Αίθουσα γυμναστηρίου με σύγχρονα όργανα τελευταίας γενιάς, νέα αίθουσα τύπου και αναβάθμιση των γραφείων των ακαδημιών, νέα γραφεία για την γραμματεία και τον λογιστή μας αναβάθμιση των χώρων ρουχισμού και νέα πλυντήρια και στεγνωτήρια. Κάναμε ουσιαστικές αναβαθμίσεις με εργασίες μόνωσης που χρειαζόταν σε πολλά σημεία του γηπέδου , βαψίματα και καθαρισμό από άκρη και σε άκρη. Ξαναδημιουργήσαμε από την αρχή τους χώρους των διαφημιστικών πινακίδων φέραμε ηλεκτρονικό πινάκα για το σκορ και την ώρα και αναβαθμίσαμε τους χώρους των αποδυτήριων των ιατρείων κ.λ.π . Για να μην σας κουράσω είναι πολλές ακόμη οι εργασίες και αναβαθμίσεις που έχουν γίνει. Σας ανέφερα απλά μερικές από αυτές. Εννοείτε ότι θα συνεχίσω να επενδύω χρήματα για την αναβάθμιση του γηπέδου είτε είμαι διοίκηση είτε όχι. Θεωρώ ότι είναι το δεύτερο σπίτι μου το στάδιο της Νεάπολης και επιδιώκω να είναι ένας αντάξιος χώρος για μια μεγάλη ομάδα».

 

Δεν έχετε  βοήθεια από τον Δήμαρχο ; Αλήθεια οι σχέσεις σας πως είναι;

«Σε σχέση με προηγούμενες Χρονιές ο Δήμαρχος είναι πιο κοντά από ποτέ. Έχει βοηθήσει πολλές φορές ενώ ότι του ζητήσω κάνει προσπάθειες να βρει την λύση . Αυτό βέβαια το έχω κερδίσει προσωπικά γιατί καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι είμαι ένας άνθρωπος που επενδύω για να γίνει η Νεάπολη ένα στολίδι άρα και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα των έργων και ότι αξίζει ο Δήμος να είναι κοντά στην ομάδα και στην Διοίκηση της. Ευελπιστούμε να έχουμε καλά νέα και να προχωρήσει η αναβάθμιση του χλοοτάπητα νέας γενιάς και να προχωρήσουμε ώστε το γήπεδο να αποκτήσει στο μέλλον και στέγαστρα. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον φίλο Γιώργο Ιωακειμιδη και άριστη συνεργασία. Θα ήθελα όμως ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και βοήθειες από τον ίδιο. Και ξέρω ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του».

 

Μετανιώσατε ποτέ για την φυγή Αρναούτη;

«Ο Κύριος Αρναουτης είναι ένας φίλος της Οικογενείας και ένας κάλος προπονητής και επαγγελματίας. Πρόσφερε στον Ιωνικό . Όμως και η Οικογένεια Τσιριγώτη και ο Ιωνικός του πρόσφεραν πολλά παραπάνω. Η Διοίκηση πήρε απόφαση να κάνει αλλαγές σε πολλά πρόσωπα και ένα από αυτά ήταν και ο προπονητής. Φέραμε τον Κύριο Χαραλαμπίδη ως έναν αξιόλογο προπονητή και αυτή την απόφαση μας την στηρίζουμε. Δεν θέλω να αναλύσω και να πω κάτι άλλο. Ευχόμαστε στον Κύριο Αρναουτη ότι καλύτερο στην ζωή του και στην προπονητική του καριέρα».

Πηγή: liganews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Football league