Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Μετά τα μέσα Μαΐου θα επαναρχίσει η Μπούντεσλιγκα

Πολύ αισιόδοξο αποδεικνύεται το σενάριο επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα στη Γερμανία στις 9 Μαΐου. Όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει με μία ή δύο εβδομάδες καθυστέρηση, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και των ομόσπονδων κρατιδίων αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις (έστω και με προληπτικά μέτρα και τηρώντας αποστάσεις) και πλέον απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη (30/4), αναβλήθηκε κατά μία εβδομάδα και ορίστηκε για τις 6/5. Ακόμη κι αν από τη διάσκεψη αυτή ανάψει «πράσινο φως» για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (εξυπακούεται κεκλεισμένων των θυρών), τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή αγώνων στις 9 Μαΐου. Από κει και πέρα, εφόσον συμφωνήσουν όλοι, η Μπουντεσλίγκα θα μπορούσε να επανεκκινήσει στις 16 ή το αργότερο στις 23 Μαΐου.

Στα αξιοσημείωτα του πρωτοκόλλου, που έχει συμφωνηθεί τόσο από τις ομάδες της Μπουντεσλίγκα όσο και της Β’ Κατηγορίας, περνάει το γεγονός ότι προβλέπεται να συνεχίζεται κανονικά η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ακόμα και αν υπάρχει κρούσμα θετικό σε παίκτη. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο παίκτης απλά θα μπαίνει σε καραντίνα για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται. «Εάν διαγνωσθεί παίκτης θετικός, θα τεθεί σε καραντίνα και συνεχίζεται η δράση με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όλους. Το όνομα δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η απομόνωση θα είναι άμεση, ενώ ειδική ομάδα θα αναλάβει να ηρεμήσει την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο