Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Με μια πολυ όμορφη πρωτοβουλία, Καθάρισαν την παραλία!

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία απο την Παναγιώτα Ζυγούρι, τον Γιάννη Τσουλάκο, και την Μαρία Διακουμάκου καθώς κάθε χρόνο, χελώνες, πουλιά και άλλα θαλάσσια ζώα πεθαίνουν άσκοπα από κατάποση θαλάσσιων απορριμάτων και ιδιαίτερα των πλαστικών.

Συγκεκριμένα, οι θαλάσσιες χελώνες, μπερδεύουν τις πλαστικές σακούλες που από την ακτή καταλήγουν στη θάλασσα με την αγαπημένη τους λιχουδιά, τις τσούχτρες. Έτσι η κατάποση πλαστικών μπορεί να τις οδηγήσει σε πνιγμό κ.α.
Σύμφωνα με την Greenpeace έχουν καταγραφεί μεγάλες συγκεντρώσεις πλαστικών και σκουπιδιών στους βυθούς των Ελληνικών θαλασσών.

Περίπου 11.500 τόνοι πλαστικών απορριμάτων ετησίως διαρρέουν κάθε χρόνο στις Ελληνικές θάλασσες.
Παρόλα αυτά μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, ακόμα πετούν τα σκουπίδια τους στις ακτές.

Με κίνητρο την αγάπη τους για τη φύση, τα ζώα, τον υπέροχο πλανήτη μας, μαζεύτηκε μια μικρή ομάδα ανθρώπων και προσπάθησε να μαζέψει τα σκουπίδια που άφησαν στην παραλία της καλαμάτας συνάνθρωποί μας, στη βόλτα τους.

Γιατί η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό κόσμο, θέλουμε να ζούμε σε αυτό τον υπέροχο πλανήτη σεβόμενοι όλα τα έμβια όντα.

Ο πλανήτης γη είναι το σπίτι όλων μας.
Καταφέραμε να καθαρίσουμε μόνο ένα τμήμα της παραλίας, αν κάποιος θα ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά σε επόμενη δράση θα ήταν χαρά μας!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Ειδήσεις