Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α Τοπικό
    • Α1 Τοπικό
    • Β Τοπικό
    • Εθνική Ελλάδος
    • Κύπελλο Ελλάδος
    • Κύπελλο Μεσσηνίας
    • Football League
    • Ακαδημίες/Υποδομές
  • Ειδήσεις
  • Συνεντεύξεις
  • Πρέπει να το δεις
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α Τοπικό
    • Α1 Τοπικό
    • Β Τοπικό
    • Εθνική Ελλάδος
    • Κύπελλο Ελλάδος
    • Κύπελλο Μεσσηνίας
    • Football League
    • Ακαδημίες/Υποδομές
  • Ειδήσεις
  • Συνεντεύξεις
  • Πρέπει να το δεις
Follow US
Taklin.gr > Ειδήσεις > Τσιόδρας: Η αισιοδοξία για τα φάρμακα και το καμπανάκι… της Δευτέρας
Ειδήσεις

Τσιόδρας: Η αισιοδοξία για τα φάρμακα και το καμπανάκι… της Δευτέρας

admin
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2020
admin

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 μόλις νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Οι νεκροί έφτασαν τους 143 με τους τρεις νέους θανάτους που είχαμε σήμερα.

Κι ενώ η χώρα ετοιμάζεται να μπει στην… δεύτερη φάση της αντιμετώπισης του εφιάλτη του κορονοϊού, από την Δευτέρα 04.05.2020, ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν πιστός στο ραντεβού του.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 8 και τα συνολικά ανέρχονται σε 2.620. Σήμερα είχαμε τρεις νέους θανάτους με το σύνολό τους να είναι 143, όπως ανακοίνωσε.

Από εκεί και πέρα 37 συμπολίτες μας δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στην εντατική, ενώ 77 έχουν βγει εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Τόνισε ότι στα θετικά νέα είναι η έγκριση του Remdesivir στις ΗΠΑ. «Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται και σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση». Ανέφερε επίσης ότι φάρμακο δίνεται ενδοφλέβια ανά 10 ήμερες μόνο νοσοκομειακά.

Πρόσθεσε πως όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορονοϊός προσβάλλει και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές. «Αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και αν συνεχίσουμε όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερο ενδεχόμενο διασποράς του ιού και αύξησης των κρουσμάτων μετά την άρση των μέτρων. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, εμείς θα επιτηρούμε καθημερινά».

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας

Πηγή: newsit.gr
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ
admin 2 Μαΐου 2020 2 Μαΐου 2020
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Χαρδαλιάς: Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκες από Δευτέρα! Νέο καμπανάκι για τον κορονοϊό (Βίντεο)
Επόμενο άρθρο Serie A: Επιστρέφουν στις προπονήσεις Νάπολι και Σασουόλο
Cloudbullet
.

Μπορεί να σας αρέσουν

Ειδήσεις

Καιρός – Μαρουσάκης: Κακοκαιρία 5 ημερών από την Κυριακή, «θα πέσει μεγάλος όγκος νερού στη Θεσσαλία»

22 Σεπτεμβρίου 2023
Ειδήσεις

Αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας

21 Σεπτεμβρίου 2023
Ειδήσεις

Μεσσηνία: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στην Εύα

18 Σεπτεμβρίου 2023
Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε το Κλιματικό Συμβόλαιο της Καλαμάτας και υποβάλλεται στην Ε.Ε.

14 Σεπτεμβρίου 2023
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – [email protected] | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – [email protected]

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – [email protected]

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?