Ακολουθήστε μας

Βόλεϊ

«Κοστούμι» για Pre League ετοιμάζει ο Απόλλωνας Καλαμάτας!

Από την πρώτη στιγμή που δόθηκαν τα χέρια και το τμήμα βόλεϊ του Απόλλωνα απέκτησε ξανά πνοή οι πρωτεργάτες Βίκυ Καραμπάτσου (έφορος τμήματος βόλεϊ και μέλος ΔΣ) και Μπάμπης Μυτσκίδης (προπονητής) είχαν όνειρο να πάνε την ομάδα ψηλά… Λίγες μόλις σεζόν αργότερα και δίχως καμία καθυστέρηση ή και περιττή παραμονή στις μικρές κατηγορίες, , ο Απόλλωνας εφέτος γιόρτασε την άνοδό του στην Pre League!

Η χθεσινή επικύρωση των βαθμολογιών ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζαμε πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων, αφού ο Απόλλωνας ήταν η μοναδική ομάδα στις κατηγορίες της Α2 Εθνικής που είχε εξασφαλίσει την άνοδο πριν ακόμα κόψει …το νήμα του τερματισμού!

Ο Απόλλωνας με 52 βαθμούς ήταν κυρίαρχος στον Α΄ όμιλο της Α2 Εθνικής γυναικών και δίκαιος κάτοχος της πρωτιάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το ταξίδι του Απόλλωνα ξεκίνησε περίπου πριν από μισή δεκαετία. Έκτοτε η ομάδα βρήκε συμμάχους στα πρόσωπα των Κώστα Διαμαντόπουλου και Θοδωρή Ασημακόπουλου, κι όλων όσων συνέβαλαν από το 2015 κι ύστερα βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, ο Απόλλωνας συγκαταλέγεται στη ισχυρά σωματεία της Περιφέρειας!

Οι πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν

Με τους πρωτεργάτες Μυτσκίδη και Καραμπάτσου να παραμένουν πάντοτε πιστοί στο έργο τους αναζητώντας συνεχώς το καλύτερο για την ομάδα είτε μέσα από υγιείς συνεργασίες και διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και συμφωνίες γερές βάσεις και μέλλον, τη σεζόν που πέρασε σπουδαία ήταν η συνδρομή αρκετών ακόμα ανθρώπων. Όπως η παρουσία του γυμναστή Θεόδωρου Χάντζου, των ορθοπαιδικών Φάνη Βασιλακάκου και Κώστα Δημητρακόπουλου και του καρδιολόγου – ιατρού αγώνων, Χαράλαμπου Καρακύκλα. Τα εύσημα βεβαίως και στη βοηθό κόουτς, τη μεγάλη μορφή του βόλεϋ, Μαρία Κωστοπούλου, η οποία βρέθηκε φέτος στο πλευρό του Μπάμπη Μυτσκίδη αντικαθιστώντας τον Στέφανο Μάνα.

Οι «μελανόλευκες» που ήδη επιστρέφουν τμηματικά στις προπονήσεις ενόψει της νέας χρονιάς στη Pre League είναι οι: Καραμούντζου Ντίνα (Captain), Κόλλια Νίκη, Μουρατίδη Δανάη, Καρακύκλα Σοφία, Αποστολοπούλου Λίνα, Κορακιανίτη Ελισσάβετ, Δεδούση Γωγώ, Γάκη Σωτηρία, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ειρήνη Σακελλαρίου και Κυριακή Σακελλαρίου. Παιχνίδια και εμπειρίες πήραν και οι μικρές Καλυβιώτη Κωνσταντίνα, Τσακάκου Βάλια, Παναγοπούλου Κωνσταντίνα και Αβντιού Αντζελίνα.

Εν όψει της νέας σεζόν στόχος των διοικούντων και του προπονητικού τιμ είναι όλες οι παίκτριες να παραμένουν, ωστόσο το ρόστερ ακόμα δεν έχει λάβει οριστική μορφή. Παράλληλα ζητούμενο είναι η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού ώστε η πρώτη χρονιά στην ανταγωνιστική Pre League ο Απόλλωνας να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στη σημερινή του συνεδρίαση (20/05) συζήτησε τα θέματα των πρωταθλημάτων ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. τα οποία με προηγούμενη απόφασή του, έχουν διακοπεί και έλαβε τις σχετικές αποφάσεις.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. τονίζει ότι, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τους αρμόδιους φορείς για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κανονικά. Με τα δεδομένα όμως που αναλύθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων διαπιστώθηκε ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης και ήταν αδύνατη η έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους για να τιμηθεί ο κόπος και οι προσπάθειες των αθλητών, αθλητριών και προπονητών μέσα στα γήπεδα. Όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών που αναλύθηκαν προηγουμένως, αποφασίστηκε ομόφωνα να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών.

Μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη αλλά σαφώς απαραίτητη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια των ομάδων για το διάστημα των 5 μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Αναλυτικά οι αποφάσεις: Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.

Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Σε περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής.

Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (7/5/2020) και μόνο στην περίπτωση που προκύψει  ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται  στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα.

Πηγή: best-tv.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Βόλεϊ