Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος Παίδων της σεζόν 2020-21

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ δημοσιοποίησε την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος Παίδων της σεζόν 2020-21 με όλες τις λεπτομέρειες που θα ισχύουν στο νέο πρωτάθλημα. Αναλυτικότερα το Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ΠΑΙΔΩΝ για την αγωνιστική περίοδο 2020– 2021 με τους εξής όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα Παίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού (100,00€) εκατό ευρώ.

1)Α.Α.Ε. Ο ΑΙΑΝΤΑΣ, 2)Α.Ε.Μ. Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ, 3)Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 4)Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 5)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ, 6)Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, 7)Α.Π.Ο.Ε.Λ., 8)Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 9)Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ, 10)Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ, 11)Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 12)Α.Ε.Π.Σ. ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 13)Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 14)Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 15)Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ 16)Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ, 17)Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 18)Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 19)Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 20)ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ., 21) Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 22)Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 23)Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 24)Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 25)Σ.Κ. ΣΠΑΡΤΗ, 26)Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ, 27)ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η έναρξη του Πρωταθλήματος, ορίζεται το Σάββατο 05 Σεπτεμβριου 2020.

* Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη  και ώρα   12.30, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα Παίδων  θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις :

1) Α΄ ΦΑΣΗ

Στη Α΄ Φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε πεντε (5) ομίλους.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ:

1) Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 2)Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 3)Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ, 4)Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 5)Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 6)Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ:

1)Α.Ε.Μ. Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ, 2)Α.Ε.Π.Σ. ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 3)Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, 4)Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 5)Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 6)Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ :

1)Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 2)Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 3)Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 4)Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 5) Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ :

1)Α.Α.Ε. Ο ΑΙΑΝΤΑΣ, 2)Σ.Κ. ΣΠΑΡΤΗ, 3)ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ., 4)ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ., 5)Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ :

1)ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 2)Α.Σ.Κ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 3)Α.Π.Ο.Ε.Λ., 4)Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 5)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ.

-Η επιλογή των ομάδων στους Ομίλους έγινε σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα Εφήβων.

-Τα σωματεία που συμμετέχουν στους Α΄ Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε’  Ομίλους, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

2) Β΄ ΦΑΣΗ   

Στη Β΄ Φάση προκρίνονται οι πρώτοι των Α΄ – Β΄ – Γ΄ Δ΄ & Ε΄ ομίλων.  Με κλήρωση θα διεξαχθεί ένας αγώνας κατάταξης, στον οποίο θα συμμετέχουν 2 από τις 5 ομάδες που προκρίνονται στη Β΄ Φάση. Ο νικητής μαζί με τις άλλες 3 ομάδες, θα συμμετέχει στο FinalFour του Πρωταθλήματος Παίδων.

Οι έδρες των ομάδων που θα συμμετέχουν στο FinalFour, θα καθορισθούν μετά από κλήρωση. 

3) Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Παίδων, θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Ο.Κ.

4) Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.

5) Το Σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι έγκαιρα στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης.

Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών, το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες τα απαραίτητα σχετικά  δικαιολογητικά MONO από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ( Δ/νση:      Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου-221 00 Τρίπολη / Τηλ. 2713-601180 – fax 2713-601161 / emaildpppel@yahoo.gr )

 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

Α) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Β) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α1΄ Κατηγορίας Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Γ)  ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

1) Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

2) Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Αποτελεί προσωπικό έγγραφο της αθλήτριας, βρίσκεται στην κατοχή της και ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της.

3) Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία, ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική  προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

4) Η κάρτα υγείας του αθλητή, θεωρείται μόνο από Ιατρούς Καρδιολόγους μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από Ιατρούς Καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και Ιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα. Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και από Ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, αφού λάβουν την σχετική πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών ερευνών (ΕΚΑΕ).

5) Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η Ε.Ο.Κ., παραμένει σε ισχύ, ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα Υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr) και της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. (www.ekaskenop.gr ) και αφορά τα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών. Η μη προσκόμισή της στη Γραμματεία, θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ 

Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους). Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλητές.

Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεότεροι.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. υπενθυμίζει  στα Σωματεία τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή, με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το αρθρ. 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα αρθρ. 75 & 4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (Assistant Coach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

– Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 0 μέχρι και 99 σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA και στο πάνω δεξί μέρος της φανέλας να υπάρχει το σήμα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από 21 άτομα (16 θέσεις στην περιοχή του πάγκου διαθέσιμες για τα μέλη της ομάδας, τα οποία αποτελούνται από τους αναπληρωματικούς παίκτες και το staff της ομάδας).

Η γηπεδούχος ομάδα εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμη εμφάνιση (προτιμάται άσπρη) και κάθεται αριστερά της Γραμματείας και η φιλοξενούμενη ομάδα με σκουρόχρωμη εμφάνιση και κάθεται δεξιά της Γραμματείας. Στην παρουσίαση των ομάδων, όπου γίνεται, θα πρέπει οι αθλητές να είναι ντυμένοι το ίδιο (με εμφανίσεις ή warm up κλπ).

Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, οι αγώνες Παίδων, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.

To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν:  1) Όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και 2) Σε ειδικές περιπτώσεις με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.

Α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.

Γ) Οι ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή των αθλητών, θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Δ)Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

 

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ- ΚΥΡΩΣΕΙΣ 

Α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

Β) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

Γ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση), διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,  (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) αθλητών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

– Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από τη συμπλήρωση του Α΄ γύρου του οικείου Πρωταθλήματος, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

– Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ γύρου, τα αποτελέσματα των αγώνων του πρώτου γύρου, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Παίδων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΓΡΑΜ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤ/ΞΗΣ

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Παίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Μέλος Γραμ/κής Υποστ/ξης, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Μελών Γραμ/κής Υποστ/ξης, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές –  Μέλη Γραμ/κής Υποστ/ξης και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Μέλη Γραμ/κής Υποστ/ξης, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

-ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ Ν΄ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ (2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (12η μεσημβρινή) ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ), ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΗΜΕΡΑΡΓΙΑ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΓΡΑΜ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤ/ΞΗΣ).

* Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, στην Α΄& Β΄ Φάση, θα καλύπτονται με δύο (2) Διαιτητές & (2) δύο Μέλη Γραμ/κής Υποστ/ξης -Σημειωτής – (Χρον/τρης – Χρον/τρης 24΄΄).

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22131 Τρίπολη, Τηλ. : 2710-234456, Fax : 2710-234492,  email papoulia@arcadia.gr  (υπεύθυνη κ. Παπούλια Δήμητρα).

– Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του.

Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:  1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

– Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων θα πρέπει να κοινοποιείται πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, στην  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

– Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, ορίζεται έως δύο (2) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο –  internet κ.λ.π.)

Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες BGG7X (μέγεθος 7), MOLTEN μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ 

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα γηπεδούχα Σωματεία η παρουσία Ιατρού ή πιστοποιημένων παρόχων πρώτων βοηθειών, επαγγελματιών Υγείας ή μη, με δική τους μέριμνα.

Εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο αγώνας ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου Σωματείου.

Ο Α’ Διαιτητής του αγώνος θα πιστοποιεί την παρουσία Ιατρού, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνος το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό μητρώου της ταυτότητας μέλους του Ιατρικού Συλλόγου ή των παρόχων πρώτων βοηθειών.

 

ΑΡΘΡΟ 16ο: ΕΠΑΘΛΑ

Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές της  διπλώματα και χρυσά μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Μπάσκετ