Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ: Η τιμωρία που προβλέπεται σε περίπτωση ένστασης της ΑΕΚ

Το… τρίτο ημίχρονο του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ μπορεί να «κρύβει» τιμωρία για το «Δικέφαλο του Βορρά», αφού η Ένωση έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, για πρόβλημα με τα δελτία υγείας των Θεσσαλονικέων. Τι αναφέρει ο ΚΑΠ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, παρατηρήθηκε πρόβλημα με δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του «Δικέφαλου του Βορρά», τα οποία δεν είναι θεωρημένα από τις 5 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των υπολοίπων ομάδων που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στα play off, με την Ένωση να έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών και να πάρει το παιχνίδι στα… χαρτιά.

Να αναφέρουμε ότι πριν από την έναρξη του αγώνα ο τέταρτος διαιτητής της συνάντησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων (Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη) για το θέμα με τα δελτία του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα.

Ως ποινή από το άρθρο 23, προβλέπεται απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας, ωστόσο από τη στιγμή που την αναμέτρηση «σφύριξε» ξένος διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.

Πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Ποδόσφαιρο