Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Κουκάκης: «Πρέπει να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, μίλησε στον «αέρα» του Arcadia 93.8 και στην εκπομπή «Arcadia Sports Show» του Χρήστου Καρνέζη, για την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κουκάκη:

Για την διακοπή των πρωταθλημάτων: «Είναι μια απόφαση που κάνεις δεν θα ήθελε να την πάρει, αλλά αυτή τη στιγμή η υγειά είναι πάνω απ’ όλα τα ζητούμενα. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί ο υφυπουργός αθλητισμού και ο υπουργός κοινωνικής προστασίας. Σίγουρα δεν αρέσει σε κανένα αυτό που συμβαίνει Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για εμάς που τον υπηρετούμε από οποιοδήποτε μετερίζι αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική κατάσταση». 

Για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε μέλος ομάδας της ένωσης θετικό και για τα rapid test που δόθηκαν: «Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες της ένωσης που έδειξαν υπευθυνότητα και προστάτεψαν όλα τα μέλη των ομάδων. Σήμερα έγινε μια συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Χρήστο Λαμπρόπουλο στην οποία μας δόθηκαν κάποια rapid test για τις ανάγκες των ομάδων. Αύριο στις δύο το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, θα έχουμε συνάντηση με τον προϊστάμενο δημόσιας υγείας και τους εκπροσώπους των έξι ομάδων της Αρκαδίας που παίζουν στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ώστε να δούμε πως θα γίνουν οι διαδικασίες».

Για την οικονομική βοήθεια που χρειάζονται οι ομάδες: «Βλέπουμε όλοι τις δηλώσεις του κυρίου Αυγενάκη ότι θα βοηθηθούν κάποια σωματεία που είναι εγγεγραμμένες στους φορείς. Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα χωρίς κωλυσιεργίες και αναχρονιστικές ρυθμίσεις και να κοιτάξουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλα τα σωματεία. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Άλλα σωματεία δυσκολεύονται ακόμα και στην επιβίωση. Από αυτά τα σωματεία θα βγουν οι νέοι star, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι του αθλήματος. Αυτοί οι σύλλογοι πρέπει να στηριχθούν οικονομικά και ουσιαστικά».

Πηγή: arcadiasports.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Μπάσκετ