Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Πρέπει να πληρώσει παλαιές οφειλές επί Γρηγορόπουλου μετά την απόφαση της ΕΠΟ

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ ξεκαθαρίζει τι ισχύει όσον αφορά στις ποδοσφαιρικές οφειλές των νέων ΠΑΕ που αποτελούν «κληρονόμοι» παλαιών ΠΑΕ , έχοντας ίδια ή ανάλογη επωνυμία και ίδιο ή ανάλογο σήμα και χρώματα:

Αυτό φυσικά αφορά αυτή την τοπική μας ομάδα η οποία έχει παλιές οφειλές επί Γιώργου Γρηγορόπουλου.

Το 2010, η ΠΑΕ Καλαμάτα, υποβιβάστηκε από τη Β΄ Εθνική στη Δ΄ Εθνική, με σκοπό να απαλλαγεί από τα χρέη της ιδιοκτησίας Γρηγορόπουλου. Ο νέος Πρόεδρος της ερασιτεχνικής Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, ίδρυσε νέας ΠΑΕ, απαλλαγμένης από χρέη.

Η Καλαμάτα, άλλαξε ΑΦΜ, διατήρησε το ίδιο χρώμα, το ίδιο έμβλημα και το ίδιο γήπεδο. Τρία στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με ξεκάθαρη οδηγία της FIFA, δεν απαλλάσσουν από τα παλιά χρέη μια νέα ΠΑΕ, έστω και αν αυτή έχει αλλάξει ΑΦΜ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σε συμφωνία με το Παράρτημα I, Άρθρα 4, 5 του ΚΑΠ και το Άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης:

«κάθε νέα Π.Α.Ε., που ιδρύεται (με την ίδια ή ανάλογη επωνυμία και το ίδιο ή ανάλογο σήμα και χρώματα) ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές σε ποσοστό 50% αυτών, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την Π.Α.Ε. που υποβιβάστηκε και έχει τεθεί σε εκκαθάριση».

Βάσει των παραπάνω, καλούνται οι πιστωτές των εταιρειών που εμπίπτουν στην εν λόγω διάταξη να γνωστοποιήσουν στην Διεύθυνση Αδειοδότησης τις υφιστάμενες οφειλές προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά (τελεσίδικες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, συμφωνίες διακανονισμού/εκχώρησης, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, εντολές πληρωμής κλπ).

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Μαύρη Θύελλα