Ακολουθήστε μας

Σπορ

Η Ιταλία κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τη Ρωσία και η Ιταλία φαίνεται ότι κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας μιας αλλαγής στη νομοθεσία της, η οποία και επηρεάζει το αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της «Repubblica» αναφέρει για το θέμα τα εξής: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές». Μάλιστα στην συνέχεια επισημαίνει πως το πρόβλημα είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς μπορεί να υπάρξει και κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Ιταλία.

Για το ζήτημα μίλησε και ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος και σχολίασε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή. Η ΔΟΕ δεν ζητά τίποτα άλλο από την Κυβέρνηση από το να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα αποδέχεται να καταστατικό χάρτη της».

Πηγή: newsit.gr
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Σπορ