Ακολουθήστε μας

Σπορ

Επιστολή 23 Ελλήνων κολυμβητών σε Αυγενάκη-Μαυρωτά (pic)

Οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες ζητούν την ακύρωση της απόφασης για νέο λουκέτο στην κολύμβηση της χώρας.

Επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά με την οποία και ζητούν να πάρουν πίσω την απόφαση για το νέο λουκέτο στο άθλημα τους έστειλαν 23 κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Την επιστολή υπογράφουν οι κολυμβητές Γκολομέεβ, Χρήστου, Βαζαίος, Παπαστάμος, Σπανουδάκης, Μερετσόλιας, Κυνηγάκης, Γεωργαράκης, Γεωργακόπουλος, Γκιουρτζίδης, Δημητριάδης, Δημητρίου, Εγγλεζάκης, Μάρκος, Μακρυγιάννης, Νέγρης και οι κολυμβήτριες Δράκου, Ντουντουνάκη, Λεμπλ, Αραούζου, Δαμασιώτη, Παυλοπούλου και Σαχά.

Η επιστολή των κολυμβητών: 

«Προς: κ. Αυγενάκη, κ. Μαυρωτά ,
Γενική γραμματεία αθλητισμού, Κ.Ο.Ε, Ε.Ο.Ε,

Έπειτα από αρκετούς μήνες συζητήσεων και  διαπραγματεύσεων το αίτημα για να δοθεί άδεια για προπονήσεις περίπου 400 κολυμβητών -κολυμβητριών έγινε δεκτό.
Με μεγάλη μας απογοήτευση όμως, πληροφορηθήκαμε τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται των προπονήσεων  για άλλη μια φορά οι περισσότεροι κολυμβητές της  χώρας.

Το άθλημα της κολύμβησης είναι εκείνο με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την απαγόρευση που ισχύει στις δράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Σε ένα άθλημα που η μία μέρα εκτός νερού ισοδυναμεί με δυο ή και τρείς πολλές φορές.

Οι αθλητές που προτάθηκαν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις, διεκδικούν τη συμμέτοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για φέτος,  όπως, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, πανευρωπαϊκό ανδρών γυναικών και στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Κάποιοι απ’ αυτούς είχαν κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους σε αγώνες του εξωτερικού καλύπτοντας οι ίδιοι τα έξοδα τους για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους . Στην επιστολή μας αυτή σας επισημαίνουμε ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με πλήθος rapid tests  που διενεργούνται κάθε εβδομάδα. 
Το ερώτημα μας είναι σαφές.

Πώς ενώ κάνουμε covid test κάθε εβδομάδα, προπονούμαστε ένα  άτομο ανά διαδρομή, φοράμε μάσκες, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα είμαστε εστία μόλυνσης; Το αίτημα μας βασίζεται στην αποφυγή του διαχωρισμού των αθλητών που τους κατατάσσει σε αθλητές δύο ταχυτήτων.  

Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό  κολυμβητών / τριών που συμμετέχουν στις προπονήσεις και να άρουν την απαγόρευση που άρχισε να  ισχύει από χθες το πρωί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η δέουσα σημασία στο αίτημά μας».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Σπορ