Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Αποκαλύψεις Αυγενάκη για αναδιάρθρωση (video)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης στην Σούπερ Λιγκ 1, καθώς όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση CRETA ενημερώθηκε επίσημα από την Λίγκα, ότι πάρθηκε απόφαση, πως το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα συνεχιστεί με 14 ομάδες και του χρόνου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Σπορ για το θέμα αυτό “δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λιγκ 1. Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες.

Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Εχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες” ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος για τον ΟΦΗ, την ομάδα που έχει πει δημόσια ότι υποστηρίζει και την προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία,  προέβλεψε με χαμόγελο ότι “ο ΟΦΗ όμως δεν θα χρειαστεί τέτοια βοήθεια, για να τα καταφέρει”.

Ακόμη, επιβεβαίωσε, την κατάργηση  με νόμο, της Football league, και την ενοποίηση της με την Σούπερ Λιγκ 2, κάτι που ζήτησε απο τον ίδιο η Λίγκα (Σούπερ Λιγκ 2 και Football league), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται. Έτσι, όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά απο συναντήσεις με την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής και την ΕΠΟ.

Όπως ανέφερε, ο κ. Αυγενάκης, θα γίνει μια ενιαία Σούπερ Λιγκ 2, με προυποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ.

Όσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2, που θα δημιουργηθεί, αυτό, θα εξαρτηθεί, όπως είπε “από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει”.

Ο Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό απο το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες. Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την υπόθεση αυτή, καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα, αλλά κανείς δεν το έκανε στο παρελθόν.

Όπως είπε τα χρήματα που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι ομάδες είναι “απο 50-70 εκ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό” ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Video

https://www.facebook.com/watch/TVCretaOfficial/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Ποδόσφαιρο