Ακολουθήστε μας

Σπορ

Νέα μαρτυρία από αθλήτρια της ενόργανης – «Με χτυπούσε ακόμα και με πατερίτσες»

Ακόμα μία μαρτυρία από αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τις αποκαλύψεις να είναι σοκαριστικές αφού περιγράφουν ακόμα και ξύλο με… πατερίτσες.

Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης, Δήμητρα Σταματιάδου μίλησε για τις δικές της εμπειρίες κακοποίησεις στα χέρια του προπονητή της.  Η 25χρονης, προπονήτρια πλέον, από την Θεσσαλονίκη μίλησε στο sportsaddict.gr προσθέτοντας μία ακόμα μαρτυρία για όσα τραγικά γίνονταν τόσα χρόνια στο χώρο της ενόργανης και της ρυθμικής.

«Ως αθλήτρια έχω φάει και εγώ ξύλο. Ήθελα και εγώ να μιλήσω και να συμμετάσχω κατά κάποιον τρόπο σε αυτό που ξεκίνησαν τα κορίτσια. Ο προπονητής από τον οποίο είχα βιώσει άσχημες καταστάσεις δεν είναι πλέον στον χώρο. Αν υπήρχε θα προσπαθούσα ακόμα και τώρα να το καταγγείλω. Ο συγκεκριμένος προπονητής μου έδινε σφαλιάρες, με είχε χτυπήσει ακόμα και με τις πατερίτσες. Αυτό έγινε το 2002-2003. Δεν είχα δει προσωπικά να χτυπάει άλλα παιδιά, αλλά σε όλους μιλούσε άσχημα. Λες και ήμασταν κουκλάκια», δήλωσε αρχικά η Σταματιάδου και συνέχισε: «Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στον σύλλογο που ήμουν. Μόνο από αυτόν τον προπονητή ο οποίος δεν είναι πια στο άθλημα βίωσα τέτοιες καταστάσεις. Με τους επόμενους μου προπονητές τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και εκεί ως παιδί είδα και την διαφορά. Ήταν καταπληκτικοί. Κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι έτσι».

Όσα δήλωσε η Δήμητρα Σταματιάδου στο sportsaddict.gr

Για το γεγονός ότι δεν βγήκε να μιλήσει νωρίτερα: «Ρωτάνε όλοι γιατί δεν μίλησα τότε. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τον λόγο που δεν μιλούσα. Ίσως επειδή δεν ήθελα ποτέ να σταματήσω. Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ. Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Όταν με ρώτησαν γιατί ανέβηκα στην Αλεξανδρούπολη απάντησα “από έρωτα”. Όλοι νόμιζαν ότι εννοούσα έρωτα για κάποιο πρόσωπο. Εγώ όμως εννοούσα τον έρωτα, την τρέλα, την τόση μεγάλη αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα Μπορεί και από αυτό και μόνο να μην μίλησα. Αυτό που λέω σήμερα το έχω πει μόνο στους γονείς μου και μάλιστα πολύ αργότερα από όταν συνέβαινε. Όταν μετά από πολλά χρόνια το είπα στην μάνα μου, μου είπε αν μου το έλεγες τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα του έκανα».

Για το αν ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη που ζήτησε: «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως προπονήτρια πήγα σε ψυχολόγο. Το ότι μπορεί να είχα επιθετικότητα, κάποια νεύρα προς συγγενείς, παιδιά κ.τ.λ., μου είπαν ότι έφταιγε αυτό που πέρασα με τον συγκεκριμένο προπονητή».

Για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ως μαθήτρια από καθηγητή: «Στα 17 μου βίωσα σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή. Τότε το είπα κατευθείαν στο συμβούλιο του σχολείου και μου είπαν μήπως δεν κατάλαβα καλά. Και τους λέω τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή να με χώσει σε καμιά γωνία;»

Για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας: «Εύχομαι να βοηθήσει το άθλημα και να βοηθήσει να βγουν αυτά που πρέπει στην φόρα, να ακουστούν και να ησυχάσουν όλοι. Γιατί κανένας αθλητής παλιός αλλά και νέος δεν θέλει να στείλει τα παιδιά του στην Ενόργανη. Για ποιο λόγο; Πρέπει να αλλάξει αυτό».

Πηγή: Sportsaddict.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *More in Σπορ