Connect with us

Γ Εθνική

ΕΠΟ/Πειθαρχική Επιτροπή: Ανέλαβε την ευθύνη ο Χουλιάρας-Η ακροαματική διαδικασία και πτυχές της υπόθεσης

Με τους εκπροσώπους των δυο ομάδων να καταθέτουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, ολοκληρώνεται σε λίγο η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην ένσταση του Ναυπακτιακού Αστέρα σε βάρος της Αχαϊκής.

Ο γνωστός νομικός, δικηγόρος του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, εκπροσώπησε τον Ναυπακτιακό Αστέρα και ο επίσης γνωστός δικηγόρος, νομικός της ΑΕΚ σε αρκετές περιπτώσεις, Χάρης Γρηγορίου, την Αχαϊκή.

Η εκδίκαση είχε προγραμματιστεί για τη Μ. Τετάρτη, ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη 6/5. Το νεότερο της υπόθεσης, είναι ότι η Πειθαρχική Επιτροπή θα βγει από τη διαδικασία για το αν πρέπει να ελεγχθεί το βίντεο, ή η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας, καθώς ο ίδιος ο διαιτητής, με υπόμνημά του, αναγνώρισε το λάθος που έκανε, να γίνει αλλαγή της Αχαϊκής σε τέταρτη διακοπή του παιχνιδιού, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται έπειτα από σχετική οδηγία της FIFA προς τους διαιτητές.

Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία και απασχολεί πλέον ολόκληρο τον 9ο όμιλο, καθώς πιθανή αφαίρεση βαθμών της Αχαϊκής (-4) και πρόσθεση βαθμών στον Ναυπακτιακό (+2), αλλάζει άρδην τα δεδομένα σε κορυφή και ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Τι αναφέρει ο Δημήτρης Χουλιάρας

Σε αυτή την περίπτωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τί κατέθεσε στην υπομνηματική έκθεσή του, ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Χουλιάρας από την ΕΠΣ Πρέβεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φάκελο της δικογραφίας, ο Δημήτρης Χουλιάρας, παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε λάθος. Ένα λάθος όμως το οποίο δεν επηρεάζει σε τίποτα την εξέλιξη του παιχνιδιού. Απέδωσε το λάθος του στην ένταση της στιγμής, ενώ όπως είπε δεν είχε σε καμία περίπτωση πρόθεση να δημιουργήσει προβλήματα και να βάλει τις ομάδες σε περιπέτειες.

Το ήθος του στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα του επέτρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, συνεχίζει μεταξύ άλλων, αφού συνέταξε το Φύλλο Αγώνα, το προσκόμισε στους αρχηγούς των ομάδων, οι οποίοι αφού το μελέτησαν, δεν αντιλήφθηκαν ούτε και αυτοί κάτι το μεμπτό και το υπέγραψαν ανεπιφύλακτα. Εξάλλου δεν υπήρχε κάτι το σημαντικό, καθώς επρόκειτο για ένα λάθος χωρίς πρόθεση, το οποίο δεν επηρέαζε σε τίποτα την όλη έκβαση του παιχνιδιού. Με τον τρόπο αυτό, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχει υπάρξει δόλος, είναι πιθανό ο Χουλιάρας να πέσει στα «μαλακά» από το πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ.

Η πλευρά του Ναυπακτιακού Αστέρα

Ο νομικός σύμβουλος του Ναυπακτιακού Αστέρα, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, παρέχει την νομική αρωγή του στον Αστέρα στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της Ναυπάκτου, χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως μια πρωτόγνωρη διαδικασία, η ανάλογη της οποίας δεν έχει υπάρξει στα δικαστικά κατά το παρελθόν, καθώς εξάλλου και οι σχετικές διατάξεις φέτος αποφασίστηκαν από την IFAB. Μάλιστα, μια ανάλογη περίπτωση και απόφαση στην ΕΠΣ Αθηνών, δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ιθύνοντες της ομάδας, οι οποίοι θεωρούν ότι εδώ πρόκειται για μια υπόθεση η οποία θα κριθεί από τακτικούς δικαστές, όπως τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Η πλευρά της Αχαϊκής

πλευρά της Αχαϊκής, από τη δική της σκοπιά, δεν ανησυχεί, θεωρώντας δεδομένο ότι θα δικαιωθεί. Ο Χάρης Γρηγορίου έχει αναλάβει την υπόθεση. Η Αχαϊκή, επικαλείται σχετική μη πρόβλεψη από τον Κανονισμό προβλεπόμενου αριθμού ευκαιριών για αλλαγές. Και από τη στιγμή που ούτε έχει χρησιμοποιηθεί παίκτης που δεν είναι δηλωμένος στο Φ.Α., αλλά ούτε και έχει η ομάδα υπερβεί τον αριθμό των προβλεπόμενων πέντε αλλαγών, δεν συνίσταται αντικανονική συμμετοχή, άρα και λόγος τιμωρίας της Αχαϊκής με απώλεια του αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών.

 

Μια ανάλογη υπόθεση της ΕΠΣ Αθηνών

Πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα κατά τις πρώτες αγωνιστικές των τοπικών πρωταθλημάτων, πριν από το lockdown του Νοεμβρίου, για αντίστοιχο λόγο, είχε υποβάλλει ένσταση το Χαϊδάρι, σε βάρος της Θύελλας Αγίου Δημητρίου. Η ένσταση εκείνη, είχε απορριφθεί για τυπικούς λόγους σε πρώτο βαθμό και έμεινε εκεί, χωρίς η ομάδα του Χαϊδαρίου να προσφεύγει στη Β΄βαθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ σήμερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, είχε σχολιάσει το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν επιβλήθηκε τιμωρία στην ομάδα του Αγίου Δημητρίου, επειδή δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στον Κανονισμό. Αντίθετα, είναι θέμα του διαιτητή, στον οποίο και επιβλήθηκε τιμωρία.

 

Πηγή: ilia.news

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lupus
More in Γ Εθνική