Ακολουθήστε μας

ΕΠΣ Μεσσηνίας

Τέρμα όσα ξέραμε με τα δελτία ερασιτεχνών-Νέος Κανονισμός, όλα τα δελτία “ορισμένου χρόνου”

Τέρμα οι παχυλές προκαταβολές σε ποδοσφαιριστές , τέρμα οι απειλές του παράγοντα στους ασυνεπείς ποδοσφαιριστές του στιλ «δεν σου δίνω το καλοκαίρι το δελτίο».

Τέρμα οι εγγυητικές επιταγές για το δελτίο, τέρμα και οι συνθήκες «δουλείας» που συναντούσε ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα στην οποία ανήκε. Από την 1η Ιουνίου, το θεσμικό πλαίσιο της ΕΠΟ προσαρμόζεται καλύτερα στα σημερινά δεδομένα. Με τον νέο Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ο οποίος ψηφίστηκε, καταργούνται τα δελτία αορίστου χρόνου.

Στις πρώτες εγγραφές, ένα δελτίο θα έχει ισχύ από ένα-έως επτά χρόνια, ανάλογα με τη συμφωνία που θα κάνουν οι δυο πλευρές. Δηλαδή ο νεαρός ποδοσφαιριστής και η ομάδα του. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, πλην της πρώτης, ένα δελτίο μπορεί να έχει ισχύ από ένα μέχρι και πέντε χρόνια. Δηλαδή αν μια ομάδα θέλει να κατοχυρωθεί, θα φροντίζει να υπογράφει ο παίκτης της για δύο-τρία ή πέντε χρόνια.

Αν όμως δεν έχει πολλά χρήματα και θέλει να αποκτήσει έναν καλό παίκτη, θα υπογράφουν για ένα χρόνο, οπότε και στο τέλος της σεζόν ο παίκτης θα είναι ελεύθερος. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή η παχυλή «προκαταβολή», την οποία συνήθως έδινε, ως ένα μέτρο καλής “πίστης”. Θα υπάρχει και αυτή, αλλά σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην μπορεί  ένας παίκτης να παίρνει την προκαταβολή και να μη ξαναπατάει, αλλά το καλοκαίρι να πηγαίνει σαν κύριος να πάρει το δελτίο του κανονικά και με τον… νόμο!

Αλλαγές που θα ισχύσουν για όλους 

Οι επικείμενες αλλαγές θα ισχύουν και για τους ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στο δυναμικό συλλόγων. Οπότε όλες οι ομάδες θα πρέπει να σπεύσουν και να εκδώσουν νέα δελτία. Εφόσον δεν το πράξουν, αυτό που θα εκδοθεί θα ισχύει αυτομάτως και υποχρεωτικά για τρία χρόνια. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση των αλλαγών από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν να μοιράζονται στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας τα νέα έντυπα μεταβολών.

«Φρένο» και στα «πλαστά» δελτία

Επίσης η ΕΠΟ, επιχειρεί να δώσει και ένα τέλος στην πλαστογράφηση δελτίων, όταν και ο παράγοντας μπορούσε με την άνεσή του, να πάρει μια φωτογραφία από ένα δελτίο και να καρφιτσώσει μια άλλη. Πλέον τα δελτία τα οποία θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022, θα είναι φωτοτυπία, με τη φωτογραφία ενσωματωμένη επάνω. Με άλλα λόγια, δεν θα μπορεί να γίνει πλαστογράφηση δελτίου χωρίς να είναι στο «κόλπο» και η οικεία ΕΠΣ, η οποία θα εκδίδει το έγγραφο.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος – ilia.news

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in ΕΠΣ Μεσσηνίας