Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Η προκήρυξη της Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών

Κοινοποιήθηκαν από την ΕΠΟ οι προκηρύξεις για τα γυναικεία πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όσον αφορά στη Β’ Εθνική, όπου αναμένεται να λάβει μέρος ο Εθνικός Καλαμάτας, η πρώτη σέντρα προγραμματίζεται για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Τα βασικά σημεία της προκήρυξης έχουν ως εξής:
Άρθρο 3: Καταρτισμός Ομίλων
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια, με απόφαση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών και θα ανακοινωθεί στις ομάδες.

Άρθρο 4: Δήλωση Συμμετοχής – Παράβολο Συμμετοχής
Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 15.00΄, πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Άρθρο 7: Συμμετοχή ποδοσφαιριστριών
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιρίστριας σε ομάδα γυναικών, που δεν έχει συμπληρώσει το δωδέκατο (12ο) έτος της ηλικίας της. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των δώδεκα (12) ετών νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των δώδεκα (12) ετών (από την ημέρα των γενεθλίων της και μετά).
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7)
ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5)
ποδοσφαιριστριών σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως
των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται και η δήλωση 20αδας ποδοσφαιριστριών αντί 18αδας. Η πρόβλεψη αυτή θα ισχύσει για όλη την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εκτός αν η συνθήκη αυτή αλλάξει με απόφαση των οι υπερκείμενων αρχών (uefa fifa) που θα είναι υποχρεωτική και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των ομοσπονδιών. ποδοσφαιριστριών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιρίστριας η οποία αντικαταστάθηκε στον αγώνα. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, δύο (2) αθλητριών γεννημένες μετά την 01/01/2003.

Άρθρο 16: Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των τεσσάρων (4) Ομίλων του πρωταθλήματος, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, στην Α΄ Κατηγορία θα προβιβασθούν οι ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν την πρώτη θέση του κάθε Ομίλου (4 Πρωταθλητές Ομίλων), σύνολο τέσσερις (4) ομάδες. Ο υποβιβασμός των ομάδων στην Γ΄ Κατηγορία, θα καθορισθεί μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής των ομάδων και τον διαχωρισμό τους σε ομίλους.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο