Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Μαίνεται η φωτιά στο δάσος Μαγκλαβά

Χωρίς να έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι αυτή την ώρα είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Βλαχόπουλου στο δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στην εν λόγω δασική έκταση, επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης καθώς και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, των πέριξ δήμων καθώς και της περιφέρειας. Το δύσβατο της περιοχής σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βασιλίτσι

Παράλληλα, σε ύφεση και υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλιτσίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολλές καταστροφές μεταξύ των οποίων απαριθμούνται περίπου δέκα σπίτια και πολλές εκτάσεις ελαιοπερίβολων.

Καταγραφή απωλειών – Αποζημιώσεις στους πληγέντες

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο και η φωτιά στο Μαγκλαβά», δήλωσε στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας για να συνεχίσει λέγοντας «Κατόπιν επικοινωνίας με τον υπουργό υποδομών Κ. Καραμανλή και τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στ. Πέτσα, έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή και οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών αλλά και κατοικιών με σκοπό να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες».

Χρ. Μ. tharrosnews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ειδήσεις