Connect with us

Football league

Ξέσπασμα από Νατσιόπουλο

Συγκλονιστικό ξέσπασμα στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» από τον ποδοσφαιριστή, Αλέξανδρο Νατσιόπουλο.

Εχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Απόλλωνα, Λαμία, Δόξα Δράμας, Ασπρόπυργο, Ιάλυσο, Καλαμάτα, αλλά και σε συλλόγους της Γερμανίας, όμως δεν βιοπορίζεται μόνο από το ποδόσφαιρο. Εχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, είναι πολιτικός μηχανικός και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Χάρη Δημαρά, είπε τα πράγματα με το… όνομά τους για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League 2, ενώ έκανε λόγο και για την αναλγησία από πλευράς Πολιτείας και αρχών του ποδοσφαίρου απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, που δεν μπορούν να μεταγραφούν σε μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Αρχικά μίλησε για την απόφαση απαγόρευσης μεταγραφών πάνω από των 25 ετών για όσες ομάδες δεν εχουν αδειοδοτηθεί:

«Απαλλασσόμαστε από τα προβλήματα μ’ αυτή την απόφαση! Είναι 300-400 ποδοσφαιριστές που θα σταματήσουν να… ταλαιπωρούνται! Μάλλον είναι αυτό το σκεπτικό. Δεν καταλαβαίνω από ποια οπτική γωνία το βλέπουν. Οι κάτω των 25 ετών είναι φτηνοί; Και γιατί το 25; Ποιο όργανο αποφασίζει γι’ αυτό; Σα να λένε τώρα ταλαιπωρήστε τους μικρότερους και αφήστε τους μεγαλύτερους να μην ασχοληθούν άλλο… Δεν αντιμετωπίζει κανένας σοβαρά το ελληνικό ποδόσφαιρο…»

Και συνέχισε:   

«Από τότε που έφυγα από τη Δόξα Δράμας, δεν βλέπω άλλο επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Το βλέπω πλέον σαν ένα δίωρο στην καθημερινότητά μου για να αποφορτίζομαι. Είμαι πολιτικός μηχανικός και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου. Δεν ήθελαν να με δουν ποδοσφαιριστή, παρ’ όλα αυτά έφυγα από τα Σέρβια Κοζάνης στα 14 και πήγα στον Ηρακλή και στην Γ’ Λυκείου έκαναν μια τεράστια θυσία, όντες Φιλόλογος και Μαθηματικός πήραν απόσπαση για να μπορώ να κάνω ιδιαίτερα και προπονήσεις.

Τώρα το σκέφτομαι. Είναι καλό και κακό να έχεις ασφάλεια. Εγώ σκεφτόμουν την ασφάλεια του πτυχίου που έχω και δεχόμουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έλεγα να μην κάνω προσφυγή, θα πληρωθώ αργότερα. Είχα αυτήν την άνεση. Ελεγα, δε βαριέσαι, θα τα πάρω τα λεφτά και όταν δυσκολέψουν τα πράγματα έχω το μηχανιλίκι. Καλό θα είναι όλοι να σκέφτονται το αύριο μετά το ποδόσφαιρο».

Για το αν η Πολιτεία και οι φορείς τους στηρίζουν ή κωφεύουν:

«Δεν έχω καταλάβει αν… κωφεύουν κάποιοι άνθρωποι. Στην ανακοίνωσή του βέβαια ο κ. Αυγενάκης για τον Ιακωβίδη και απαντώντας σε αυτά που είπε ο αθλητής, σημείωσε ότι ‘θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που ακούγεται ότι αντιμετωπίζετε’. Τα ακούνε όμως; Δεν το βλέπω. Βέβαια, δεν υπάρχει σωστή νοοτροπία απ’ όλους μας. Ενα παιδί του δημοτικού έχει σε περισσότερη εκτίμηση έναν παίκτη του Survivor και οχι έναν Ολυμπιονίκη. Αν έδιναν περισσότερο σημασία, θα έρχονταν και οι χορηγοί».

Για τις κινήσεις του ΠΣΑΠ:

«Ο ΠΣΑΠ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν. Υπάρχει λάθος αντιμετώπιση. Κάνουν εφαρμογή των κριτηρίων και η απόφαση είναι να μην παίρνουν μεταγραφή οι άνω των 25 ετών. Το ποδόσφαιρο σταμάτησε να είναι επάγγελμα. Είναι ένα παιχνίδι, απλά, στην Ελλάδα για τους περισσότερους».

Για το ότι διαγράφηκε σχόλιό του σε ανάρτηση του Αυγενάκη:

«Ναι, ισχύει. Μάλλον διαγράφουμε το σχόλιο και δεν υπάρχει το πρόβλημα. Στο σχόλιο μου του έδωσα τα συγχαρητήριά μου για το ότι… αποφάρτισε ένα μεγάλο σύνολο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών! Γίνεται βίαιη διακοπής καριέρας. Δε μου δίνεται τουλάχιστον το δικαίωμα να το κάνω μόνος μου. Είμαι 30 ετών και δε μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω μεταγραφή. 30 ΠΑΕ δεν μπορούν να πάρουν παίκτη πάνω από 25 ετών. Είμαι εγώ και άλλα 300 άτομα».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lupus
More in Football league