Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Πύρινη κόλαση και στη Μεσσηνία – Μέτωπα παντού -Αγωνία για Άνθεια και Άνω Μεσσηνία (video-pics-συνεχής ενημέρωση)

Πύρινος εφιάλτης περικλείει τη Μεσσηνία με αλλεπάλληλες εστίες να ξεπηδούν και να επιτείνουν την αγωνία σε μια βραδιά που κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει. Μόνο ευχές… και όσο είναι εφικτό επεμβάσεις από τις επίγειες δυνάμεις έχουμε.

Προς ώρας ανησυχεί η κατάσταση στην Άνθεια με το πύρινο μέτωπο να κινείται απειλητικά προς οικισμούς, και, με εντολή προληπτικής εκκένωσης στο κάτω Γαρδίκι.

Τι σημείωσε για την εικόνα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Την ίδια στιγμή συναγερμός στην Άνω Μεσσηνία με την κατάσταση να γίνεται οριακή σε πολλά χωριά λόγω των αναζωπυρώσεων. Τεράστιες νωρίτερα οι καταστροφές στο Καρνάσι με σπίτια καμένα.

Τι σημείωσε η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Μέτωπα ξεπηδούν παντού με έντονη ανησυχία να προκαλείται και για την κατάσταση στο Βλαχόπουλο. Καμπάνες χτυπούσαν στο Χατζή. Ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Την ίδια στιγμή συντονιστικό είναι σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο μια και τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά. Δείτε το ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΥΡΙΟ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς τίθεται αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οποία προβλέπεται η ανώτατη κατηγορία κινδύνου (5), όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ειδήσεις