Connect with us

Γ Εθνική

ΑΠΣ Ζάκυνθος-Β΄ Εθνική: Μπήκε το πρώτο «λιθαράκι»

Σεμνά, ταπεινά αλλά με περίσσιο πάθος και δύναμη η ομάδα της Ζακύνθου μπαίνει στη νέα εποχή, αυτή της SL2 ή αλλιώς της νέας-μεγάλης Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των φίλων της ομάδας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Στέλιο Γούναρη να ενημερώνει άπαντες για τις καταιγιστικές εξελίξεις την είσοδο της ομάδας στο club των μεγάλων της Β΄ Εθνικής. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική. Στον φουλ της τουριστικής σεζόν, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβηκαν τα σκαλιά του σταδίου για να ακούσουν αλλά και να βοηθήσουν τον σύλλογο στη νέα αυτή σελίδα.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μίλησε ξεκάθαρα για το τι χρειάζεται η ομάδα για να μπει στη νέα αυτή κατηγορία. «Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση είμαι εδώ για να σας ενημερώσω επ΄ ακριβώς πως έχει η κατάσταση» δήλωσε ο κος Γούναρης. Και συνέχισε λέγοντας: “Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που έφεραν την ομάδα μας σε αυτό το σημείο, στην 4η θέση των μπαράζ που μας δίνει αυτό το σημερινό δικαίωμα να είμαστε και με τον νόμο στην μεγάλη κατηγορία. Και μάλιστα όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας. Όλα αυτά με τον προσωπικό αγώνα του κάθε ενός που ήταν δίπλα στον Σύλλογο», κατάληξε λέγοντας ο κος Γούναρης.

Ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε λεπτομερώς για το τι χρειάζεται ο σύλλογος για να βρεθεί στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η ομάδα είναι στην Β΄ Εθνική αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώσει και οικονομικά». Ο κος Γούναρης αναφέρθηκε στην ισχυρή Β΄ Εθνική που δημιουργείται, λέγοντας: « Αν διαβάσετε την αλλαγή του ΚΑΠ θα καταλάβετε ότι από τις ομάδες Β΄ του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ του Παναθηναϊκου και του ΠΑΟΚ, όσοι παίκτες από την μεγάλη ομάδα θέλουν να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους θα αγωνίζονται στις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε εμείς, θα είναι πρωτόγνωρο να δούμε εδώ στο γήπεδο μας τα σήματα αυτών των μεγάλων ομάδων». . Και συνέχισε λέγοντας: “H ομάδα πρέπει να τα καταφέρει, πρέπει να παλέψουμε όλοι και να βάλουμε πλάτη, έτσι ώστε να δούμε τον σύλλογο μας εκεί ψηλά»

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μίλησε για το σχέδιο του Αυγενάκη λέγοντας: « Θέλει ο Υφυπουργός με αυτό τον νόμο να καθαρίσει το τοπίο και να φέρει υγιείς δυνάμεις ανεβάζοντας την εγγυητική αλλά και το μετοχικό στα ύψη. Εμείς είμαστε μια από τις καθαρότερες ομάδες στην Ελλάδα, όμως και εμείς για να μπούμε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να πληρούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ο κος Γούναρης αναφέρθηκε στο θέμα της εγγυητικής, λέγοντας: “Παλιά, πριν 7 χρόνια ο κος Χρήστος Ξένος μας είχε βοηθήσει με την εγγυητική. Στο τέλος του δώσαμε την εγγυητική πίσω. Ατόφια! Η εγγυητική δεν έχει να κάνει με προσφυγές παικτών, έχει να κάνει μόνο με χρήματα που μια ομάδα χρωστάει στο δημόσιο. Για αυτό τον λόγο το μεγάλο μας στοίχημα είναι να καλυφτεί το ποσόν της εγγυητικής που ανέρχεται στα 150.000.»

Από εκεί και πέρα ο κος Γούναρης δήλωσε ότι η ομάδα έως στις 18/8 ημέρα Τετάρτη η ομάδα πρέπει να καταβάλει το παράβολο της συμμετοχής που ανέρχεται στις 7.500 ευρώ. Οι ημερομηνίες πλέον είναι συγκεκριμένες όπως και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Πρώτα η δήλωση συμμετοχής έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου, μετά η εγγυητικής έως τις 31 του ίδιου μήνα μα στο τέλος το μετοχικό κεφάλαιο έως στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Αφού ανέλυσε όλα τα δεδομένα, ο κος Γούναρης, τον λόγο πήραν οι άνθρωποι που ήταν στην συγκέντρωση.  Πρώτος μίλησε ο Φίλιππος Συνετός. Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος της εφορευτικής Επιτροπής της Δημόσιας βιβλιοθήκης Ζακύνθου τόνισε: « Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, εγώ θα είμαι ένας από αυτούς. Για το θέμα της εγγυητικής πιστεύω ότι 10 επιχειρηματίες μπορούν να την καλύψουν αν γίνουν σωστές και στοχευμένες κινήσεις».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΠΣ Ζάκυνθος Μάκης Πυλαρινός ο οποίος τόνισε: « Πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και όλος ο λαός της Ζακύνθου που συνεισφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή αυτή που ζούμε, όλοι θα πρέπει να αφυπνιστούμε και να συνεισφέρουμε. Θα προσεγγίσουμε όλους τους επιχειρηματίες, δημιουργώντας επιτροπές, εγώ από την πλευρά μου  ότι δεσμεύομαι ότι θα βρεθούν όλα αυτά που ζητάει η ομάδα, αρχής γενομένης με τα χρήματα του παραβόλου συμμετοχής».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις όλων των παρεβρισκόμενων. Το πρώτο βήμα θα γίνει την Τετάρτη 18/8 τότε που η Ζάκυνθος θα δηλώσει (σίγουρα) στην Β΄ Εθνική. Θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα της εγγυητικής και του μετοχικού.

Την ερχόμενη Παρασκευή  20/8 θα γίνει η 2η συνάντηση των φίλων της ομάδας, πιθανόν στην αίθουσα του Μουσικού σχολειου Ζακύνθου. Σύμφωνα με τα παραπάνω, τοποθετήθηκε το πρώτο λιθαράκι στο νέο οικοδόμημα της Ζακύνθου για τη νέα-μεγάλη Β΄ Εθνική. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς. Όμως από την πρώτη συνάντηση φάνηκε η θέληση για την τελική νίκη.

 

Πηγή: ioniansports.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lupus
More in Γ Εθνική