Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Ισπανική πρωτιά στον προπονητικό κολυμβητικό διάπλους Κορώνη – Καλαμάτα – Ιστιοπλοϊκά δρώμενα στο πλαίσιο του 8ου Κυπέλλου Εθελοντή δότη

Με τα χρώματα της Ισπανίας «βάφεται» φέτος ο 32ος κολυμβητικός διάπλους Κορώνη – Καλαμάτα που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών έλαβε μορφή προπόνησης και μετέφερε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του 8ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ

– «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA, και έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στην Καλαμάτα.

Οι αθλητές που κολύμπησαν φέτος τα γεμάτα προκλήσεις 30 ναυτικά μίλια με εκκίνηση ωστόσο από την Κορώνη και προορισμό την Καλαμάτα, κι όχι αντίστροφα όπως συνηθίζεται, στους άνδρες είναι οι Mark Meldau (Italy), Richard Wingfield (United Arabic Emirates), Mikel Arteaga (Spain) και Christian Ciccioli (United Arabic Emirates) καθώς και στις γυναίκες οι Σοφία Πανούση (Ελλάδα) και Kamilla Boross (Malta).

Εξ αυτών τερμάτισαν τέσσερις ενώ δυο κολυμβητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους λόγω της μπουκαδούρας που δυσκόλεψε το όλο εγχείρημα ειδικά τις τρεις τελευταίες ώρες. Ο λόγος για την Ελληνίδα Σοφία Πανούση και τον Ιταλό Mark Meldau.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7:45 σήμερα το πρωί από την Κορώνη και ο πρώτος τερματισμός έγινε στις 4.25 το μεσημέρι. Πρώτος έφθασε στην Καλαμάτα ο Ισπανός Mikel Arteaga καταγράφοντας χρόνο 8 ώρες και 40 λεπτά.

Δεύτερος ο Cristian Ciccioli από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο οποίος τερμάτισε στις 16:53, δηλαδή σε 8 ώρες και 18 λεπτά.

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Kamilla Boross από την Malta η οποία τερμάτισε σε 9 ώρες και 15 λεπτά (17ω50λ)

Τέταρτος ο Richard Wingfield, ο δεύτερος κολυμβητής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο οποίος τερμάτισε στις 19:20 το απόγευμα, σε 10ω45λ.

Παράλληλα το διήμερο εμπλουτίστηκε από ιστιοδρομικά δρώμενα τα οποία έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων εν όψει και της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών  που γιορτάζεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.

Αρχάριοι ιστιοπλόοι από την Καλαμάτα και το Γύθειο συμμετείχαν σε τρεις ιστιοδρομίες ενώ πραγματοποιήθηκε κι ένας αγώνας για σκάφη laser.

Σ.Τρ. best-tv.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Χωρίς κατηγορία