Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Superleague 2: Συνάντηση με Αυγενάκη και σχέδιο για σέντρα πριν την 31/10

Εκπρόσωποι της Superleague 2 συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος, η οποία σχεδιάζεται το αργότερο ως την 31η Οκτωβρίου.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είχε το απόγευμα τη Τρίτης (19/10) αντιπροσωπεία της Superleague 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της δεύτερης τη τάξει Λίγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου, Λεωνίδα Λεουτσάκο, τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός Β’ (Κώστα Καραπαπά), ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β’ (Γιάννη Παναγιωτίδη) κι άλλα στελέχη ομάδων της κατηγορίας, προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά ζητήματα που προβάλλουν οι σύλλογοι, για να καταστεί δυνατή η εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Η πλευρά των ομάδων έθεσε ξανά επί τάπητος το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου (μέσω της ΕΡΤ) και του ποσοστού από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Και στα δύο θέματα οι σύλλογοι έχουν την κατανόηση και την πλήρη στήριξη απ’ την πλευρά του υφυπουργείου (σε λογικά πλαίσια πάντα), όμως αποτελούν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν και να εξεταστούν συνολικά από τα αρμόδια υπουργεία της Κυβέρνησης.

Το βράδυ της Τρίτης (19/10, 21:00) είναι προγραμματισμένη νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες της Superleague 2, προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και παράλληλα, να συνταχθεί μία επιστολή προς την ΕΡΤ με συγκεκριμένες (κι απόλυτα εφικτές σύμφωνα με τα λεγόμενα των ομάδων) προτάσεις για το τηλεοπτικό «πακέτο» της δεύτερης κατηγορίας.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ανάμεσα στις ομάδες, σύμφωνα με όσα αναφέρει και το ΑΠΕ, είναι το τι μπορεί και τι πρέπει να ισχύσει για τα ποσοστά του στοιχήματος, δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές «ταχύτητες» εντός του συνεταιρισμού, όσον αφορά τα χρήματα που δόθηκαν πέρσι ως προκαταβολή για τη σεζόν 2021/22.

Διότι υπάρχει ομάδα που πήρε περισσότερα χρήματα παίζοντας στη Superleague 1 (ΑΕΛ), ομάδες που έπαιζαν πέρυσι στη Superleague 2 και πληρώθηκαν άλλα ποσά, άλλες που βρίσκονταν στη Football League και πήραν πολύ χαμηλότερα ποσά και άλλες που ήταν ακόμη πιο χαμηλά και δεν εισέπραξαν… τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει τονιστεί απ’ όλες τις ομάδες της κατηγορίας είναι πως πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πάρα πολύ και θα πρέπει να βρεθεί λύση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η εκκίνηση του πρωταθλήματος μάξιμουμ έως την 31η Οκτωβρίου, ειδάλλως μετά θα υπάρχει σοβαρό -χρονικό- θέμα ως προς τη διοργάνωση και την εκτέλεση του προγράμματος.

Πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο