Συνδημότισσες και συνδημότες,
στην αφετηρία του 2022 βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Από τη μία, η προσπάθεια να νικήσουμε την πανδημία, να ξεπεράσουμε τις αρνητικές της συνέπειες και να κερδίσουμε πάλι τη ζωή μας. Από την άλλη, ο σχεδιασμός για μια κοινωνία φιλική, ανθεκτική, σύγχρονη, που να υπηρετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος Καλαμάτας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, άντεξε και αντέχει, έχοντας σε εξέλιξη σημαντικά έργα και σπουδαίες παρεμβάσεις, αλλά και έχοντας ολοκληρώσει το σχεδιασμό για τα μεγάλα έργα που ακολουθούν.

Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Ενισχύοντας -μεταξύ άλλων- τις υποδομές με έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, μέσα από εκτεταμένες αναπλάσεις και πληθώρα έργων που εξελίσσονται, ενώ πολλά ακόμα βρίσκονται στο στάδιο διαγωνισμών και μελετών. Βελτιώνοντας την καθημερινότητα, με έμφαση στην καθαριότητα, το πράσινο, την προσβασιμότητα, τα σχολεία μας, την αγροτική οδοποιία, σε μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά μας. Υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μέσα από υφιστάμενες και νέες δημοτικές κοινωνικές δομές. Θέτοντας στόχους υψηλούς, τοποθετώντας την Καλαμάτα στις πόλεις πρωτοπόρους για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Μαζί, τα δύο προηγούμενα χρόνια, πετύχαμε πολλά. Πάντα μαζί, προτάσσοντας το «εμείς», ενώνοντας δυνάμεις, το 2022 μπορούμε και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Υπεύθυνα, με σχέδιο, με όραμα, με αλληλεγγύη, με πίστη στις δυνάμεις μας, υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας.

Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2022!

Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Καλαμάτας