Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Τροποποίηση στο πρωτόκολλο των αθλητών

Tο νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για του αθλητές που τέθηκε σε εφαρμογή από 31 Δεκεμβρίου προβλέπει την επιστροφή των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες με αρνητικό PCR και μετά από έντεκα χωρίς τεστ.

Από τις 31 Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για τους αθλητές στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες. Αρκεί να υπάρχει αρνητικό τεστ PCR. Ενώ μετά από έντεκα μέρες θα μπορούν να επιστρέφουν άπαντες χωρίς τεστ.

Η εξέλιξη αυτή μειώνει το χρόνο που μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι αθλητές και αναμένεται να βοηθήσει στην διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα σπορ και των πρωταθλημάτων.

Ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε από τις αρχές θέλει έναν ασυμπτωματικό αθλητή στην Ελλάδα που καταγράφηκε ως κρούσμα Covid-19 θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες καραντίνας και, φυσικά, με αρνητικό pcr τεστ. Ο ίδιος αθλητής θα μπορεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς τεστ, αρκεί να περιμένει 11 μέρες και να μην παρουσιάζει συμπτώματα του ιού.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Lupus

Pelekaki
Ballers

Perfect Wash

More in Ποδόσφαιρο