Ακολουθήστε μας

Α Τοπικό

Φωτόπουλος-Κυπαρισσία: Δεν είναι απλά μια αποχώρηση προπονητή-Μπορεί να σημάνει μεταγραφικό ντόμινο

Υπό άλλες συνθήκες, η αποχώρηση του Ηλία Φωτόπουλου, ενός καθ΄όλα ικανού και καταξιωμένου Ηλείου τεχνικού, μετά από δυο χρόνια παρουσίας στο ΑΟ Κυπαρισσίας, θα αποτελούσε μια ακόμα αποχώρηση προπονητή από ομάδα. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Το θέμα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο νομίζουμε, πιο πολυεπίπεδο και με σαφώς μεγαλύτερες προεκτάσεις. Και εξηγούμαστε παρακάτω.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου.  Ilia.news 

Ο ΑΟ Κυπαρισσίας, τα τελευταία χρόνια είναι μόνο στα χαρτιά μεσσηνιακή ομάδα. Στην πράξη, ήταν μια ομάδα με «ηλειακό» προσανατολισμό. Μια ομάδα με ανθηρά τα οικονομικά της, η οποία χτυπούσε μεταγραφικούς στόχους από την Ηλεία, με ποσά τα οποία οι ηλειακές ομάδες δεν μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να πλησιάσουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια συνεχή «αφαίμαξη» του ηλειακού ποδοσφαίρου από παίκτες.

Η ιστορία του ΑΟ Κυπαρισσίας και της Ηλείας, ξεκινάει με εφταετία-οκταετία πίσω. Ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Δανίκας, ο οποίος είτε ως τεχνικός διευθυντής, είτε αργότερα ως προπονητής, είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας του ΑΟ Κυπαρισσίας με την Ηλεία. Στη συνέχεια, ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Δανίκας, ο οποίος αποχωρώντας, πρότεινε την πρόσληψη του Ηλία Φωτόπουλου. Στο διάστημα αυτό, η ομάδα της Κυπαρισσίας, έπαιρνε σχεδόν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στη νότια Ηλεία, αλλά και στον Πύργο ή την Αμαλιάδα.

Ίσως, δεν θα ήταν υπερβολή, να λέγαμε ότι ο τόσο άδοξος υποβιβασμός του Ολυμπιακού Ζαχάρως από τη Γ΄ Εθνική, να οφειλόταν και στην παρουσία του ΑΟ Κυπαρισσίας, ο οποίος διέθετε μεγάλα ποσά για να προσελκύσει παίκτες, χαλώντας τρόπον κατά το κοινώς λεγόμενον “την πιάτσα”.

Η αποχώρηση του Ηλία Φωτόπουλου από τον πάγκο του ΑΟ Κυπαρισσίας και η έλευση του Κώστα Παλαμάρα, δεν αποκλείεται να σημάνει και αλλαγή πλεύσης, αλλαγή στρατηγικής του συλλόγου. Να επιστρέψει μετά από χρόνια στο μεσσηνιακό στοιχείο, να στρέψει τα βλέμματά του ο σύλλογος στην αγορά της Καλαμάτας και πάλι.

Αυτή τη στιγμή, άμεσα τουλάχιστον, δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί τι μπορεί να σημαίνει η αποχώρηση του Ηλία Φωτόπουλου, αν και μερίδα του μεσσηνιακού Τύπου έχει ήδη αρχίσει να σχολιάζει αυτό το φαινόμενο. Το βέβαιο είναι ότι οι πληροφορίες μας, κάνουν λόγο ότι ηλειακές ομάδες, τρεις τον αριθμό και ίσως ακολουθήσουν και άλλες, έχουν  πέσει πάνω σε παίκτες του ΑΟ Κυπαρισσίας, οι οποίοι τώρα πια με την αποχώρηση του Ηλία Φωτόπουλου, ίσως θα μπορούσαν να πειστούν να επιστρέψουν. Ήδη ένας Ηλείος παίκτης του ΑΟ Κυπαρισσίας, έχει ζητήσει να αποχωρήσει, ευρισκόμενος ανάμεσα σε δυο ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος της Ηλείας.

Βεβαίως, τα «κασέ» κάποιων ποδοσφαιριστών, κάποιων τουλάχιστον, στο ΑΟ Κυπαρισσίας, είναι απλησίαστα για τα ηλειακά δεδομένα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Η παροιμία είναι γνωστή άλλωστε: «Λέγε-λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει…».

 

Πηγή: ilia.news

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Α Τοπικό