Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Ηρακλής: H EEA ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής του στη Basket League

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την έκπτωση του Ηρακλή από τη Basket League, λόγω των παρατυπιών, που διεπίστωσε στη διοικητική λειτουργία της ΚΑΕ.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ο Θοδωρής Δρακόπουλος δεν είναι ούτε πρόεδρος του ΔΣ ούτε έχει κανέναν θεσμικό ρόλο σε αυτήν, αλλά παρ’ όλα αυτά ενεργούσε ως τέτοιος υπογράφοντας συμβόλαια και άλλες πράξεις.

Μάλιστα, η ΕΕΑ παραπέμπει στον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης (ενδεχομένως κι άλλες παραβάσεις που μπορεί να προκύψουν), κατηγορώντας τον για εξαπάτηση της Επιτροπής.

Η ΚΑΕ Ηρακλής αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης και στη συνέχεια να καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ με την ελπίδα της ακύρωσής της.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΑΕ Ηρακλής δεν είχε εξ αρχής εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, λόγω οφειλής σε αθλητή. Τιμωρήθηκε αρχικά με αφαίρεση τριών βαθμών από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, δικαιώθηκε όμως από το ΑΣΕΑΔ τον περασμένο μήνα και οι βαθμοί επιστράφηκαν.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

Προέκυψε από την έρευνα ότι η φερομένη ως Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017, είναι παρένθετο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, για να ενεργεί για τον εαυτό του, εξαιτίας του κωλύματος του άρθρου 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, (Ποινικό Μητρώο).

Συνεπώς η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται ότι, συμπληρωματικά με τις από 23.09.2021 και 12.10.2021 αποφάσεις της, με τις οποίες δεν χορήγησε Πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εξαιτίας της αποδεδειγμένης οφειλής σε αθλητή της ομάδας, η οποία προέκυπτε από προσωρινά εκτελεστή απόφαση Δικαστηρίου, (άρθρο 4 παρ.4 εδ.αε΄ Ν.4809/2021), ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ επίσης Πιστοποιητικό συμμετοχής για την ίδια αγωνιστική περίοδο και για τον λόγο ότι ο προαναφερθείς Θεόδωρος Δρακόπουλος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ δεν δικαιούται να ασκεί τα καθήκοντα αυτά. (άρθρο 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει).

Επίσης επειδή προέκυψε από έγγραφα, ζητηθέντα και προσκομισθέντα από την ΚΑΕ, ότι η προαναφερθείσα Α.Α.Ε. εξαπάτησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει Πιστοποιητικό συμμετοχής για τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, τα έγγραφα αυτά τα οποία είναι βεβαίας χρονολογίας, διαβιβάζονται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν, για τις δικές του ενέργειες.

 

Πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Μπάσκετ