Ακολουθήστε μας

Σπορ

Ο “Αριστόδημος” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη γιορτάζει την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Μεσσηνίας “Αριστόδημος”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο σύλλογος της Μεσσήνης έχει προγραμματίσει για εκείνη την ημέρα από τις 18:30 μέχρι τις 21:30 κοινή προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης του Αριστόδημου με τον παλαιστικό Σπάρτης, με σκοπό όχι μόνον ενημερωτικό αλλά εκπαιδευτικό και αναγνωριστικό για τις πολύ μικρές ηλικίες  σε θέματα κανονισμών και αγώνων.
“Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου. Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 (Νέο Ημερολόγιο). “
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Σπορ