Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Πήγασος Μάνης: Η φιλοσοφία, τα ταλέντα που έχουν αναδειχθεί και το πρόβλημα στο γηπεδικό θέμα

Για την φιλοσοφία του Πήγασου Μάνης, την ανάπτυξη του συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια, τα ταλέντα που έχουν αναδειχθεί και το μείζον γηπεδικό πρόβλημα ανέλυσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Χουχούμης, όντας καλεσμένος στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ, το EOK Web Radio και την εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του Αργύρη Παγαρτάνη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Χουχούμης
Για την παρούσα σκληρή κατάσταση: «Έχουμε συμβιβαστεί με το γεγονός, ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει κλειστό γήπεδο στην περιοχή λόγω της μορφολογίας της. Συνεχίζουμε μεν να προπονούμαστε στα ανοικτά, αλλά πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 90 χιλιόμετρα, όταν πρέπει να πάμε και να γυρίσουμε από την Καλαμάτα για τα εντός έδρας παιχνίδια μας».

Για το γηπεδικό θέμα: «Υπάρχει ο χώρος στην Χαλικούρα, που μας έχει δοθεί από την εκκλησία κι έχουμε ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα βόλεϊ. Με τις όποιες αντιξοότητες μπορεί να υπάρχουν στην παραλία, αλλά υπολογίζοντας και το ότι 300 μέρες τον

χρόνο η Μάνη έχει ήλιο και καλές θερμοκρασίες, το μόνο που θέλουμε είναι ένα στέγαστρο ελαφριάς κατασκευής. Όλα αυτά, σε περίπτωση που δε βρεθεί κάποιο άλλο οικόπεδο, αν κι εκτιμώ πως μονάχα στην Χαλικούρα μπορεί να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα».

Για την ομάδα και τους στόχους της: «Είχα την ευκαιρία με την εμπειρία μου ως παίκτης Α1 με τον Σπόρτιγκ και το Περιστέρι, τη θητεία μου στο πλευρό του κόουτς Νιούμαν στο Παγκράτι, την αποφοίτησή μου μεταξύ των πρώτων προπονητών με ειδικότητα το μπάσκετ, αλλά και τη συνεννόηση με το σχολείο, όπου ήμουν γυμναστής, να ωθήσω με μερικά ακόμη άτομα να αναπτυχθεί μια δραστηριότητα, στην οποία δώσαμε τη δυντότητα στα παιδιά να παίζουν με ελευθερία, φαντασία και πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν ως αυτοσκοπό το αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, η ομάδα μας έχει καταφέρει παρά τις αντίξοες συνθήκες να σημειώσει καλές πορείες και να

διεκδικήσει ορισμένες φορές τίτλους στα παιδοεφηβικά, ενώ στο ανδρικό τμήμα, με ένα συνδυασμό παίδων και εφήβων κυρίως, και δευτερευόντως ανδρών, έχουμε σταθερές παρουσίες στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ».

Για τη στήριξη του Δήμου: «Οι τοπικοί φορείς δυσκολεύονται να ασχοληθούν μαζί μας, γιατί έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούν για την περιοχή, όπως η ύδρευση και τα σκουπίδια, που καταλαβαίνετε πόσο ζωτικής σημασίας είναι. Θεωρώ, ότι μόνο αν προσφερθεί κάποιος χώρος σε μια ανύποπτη στιγμή, θα μπορούσε να μας βοηθήσει πραγματικά ο Δήμος Δυτικής Μάνης, αν και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έδειξε το δρόμο, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό πολιτιστικό σύλλογο, που κατάφερε μάλιστα να υπάρχει Κλειστό στην Αρεόπολη».

Για το τι ζητά ο σύλλογος στο γηπεδικό: «Έχουμε καταλάβει το τι πρέπει να ζητήσουμε, λόγω του γεγονότος ότι μάλλον χώρος δε θα βρεθεί. Αυτό που θέλουμε, είναι ένα στέγαστρο ελαφριάς κατασκευής, που υπάρχει σε αρκετά γήπεδα στην Ελλάδα και θα καλύψει πραγματικά τις ανάγκες μας. Δεν χρειαζόμαστε στέγαστρο βαριάς κατασκευής ούτε και είναι απαραίτητο να βρούμε άλλο χώρο, αν μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτό το στέγαστρο».

Για το τι θα φιλοδοξούσε να πετύχει ο Πήγασος αν έλυνε αυτό το πρόβλημα: «Αν αναλογιστούμε, ότι έχουμε γύρω στα 70-80 άτομα στα τμήματα υποδομής μας και περίπου στα 100 μαζί με τους Άνδρες, θεωρώ πως με τη δημιουργία του στεγάστρου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα υποδομής. Η έως τώρα δυναμική μας ως συλλόγου έχει δείξει, ότι με το στέγαστρο και το έργο που παράγουμε, θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι και στις εθνικές κατηγορίες με βάση τους γηγενείς παίκτες, αν σκεφτούμε πως στα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής υπάρχουν γύρω στα 500 παιδιά. Από τη στιγμή, επίσης, που με τις συνθήκες αυτές τα σχολεία μας έχουμε νικήσει τρεις φορές σε σχολικά πρωταθλήματα, η παραγωγικότητά μας θα ανέβει ακόμη περισσότερο με ένα απλό στέγαστρο».

Για την προσέγγιση του συλλόγου: «Έχουμε ένα συνδυασμό της νοοτροπίας που ενστερνίστηκε ο κόσμος για το παιχνίδι με φαντασία και πρωτοβουλία, χωρίς αυτοσκοπό την επίτευξη του αποτελέσματος. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα θέλαμε να προσφέρουμε στο ελληνικό μπάσκετ κάτι καλύτερο από χρυσούς ρολίστες, που έχουμε σήμερα, καθώς και να έχουν τα παιδιά μας τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό, όταν στα 18 τους φεύγουν συνήθως για σπουδές».

Στο τέλος, όμως, έκανε και μια αφιέρωση: «Θέλω να αναφερθώ στους στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας. Ο ένας ήταν ο Ανδρέας Σαραντέας, ο πρώτος πρόεδρος, και ο άλλος ο Βασίλης Μπεγέτης που πάντοτε είναι στη θέση του γενικού γραμματέα. Προσωπικά εκτελώ χρέη προέδρου περισσότερο αναγκαστικά, αποτελώντας και τεχνικό σύμβουλο στον κόουτς Μιχάλη Ξυδέα, που κάνει εκπληκτική δουλειά εδώ και δέκα χρόνια».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Μπάσκετ