Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Π.Νώντας για Καλαμάτα BC: «Η Β’ Εθνική δεν υπήρξε ποτέ σκοπός για εμάς… θα ήμουν ευτυχισμένος αν βγαίναμε τρίτοι»

Ο πήχης, οι στόχοι, ο κόσμος και ανταπόκρισή του στην προσπάθεια της Καλαμάτας BC στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών ήταν τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο προπονητής Παύλος Νώντας, ο οποίος σήμερα (22/3) το μεσημέρι μίλησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ, το EOK Web Radio και την εκπομπή «Άκου τι έκανες» του Γιάννη Σταυρουλάκη και του Λεωνίδα Πιστιόλη.

Πιο αναλυτικά:

Για την κατάσταση της Καλαμάτας BC: «Είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, κάτι αναμενόμενο λόγω του νεαρού της ηλικίας και της απειρίας των παικτών μας, που σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, ο οποίος τους κράτησε για λίγο καιρό έξω, φάνηκε στο γήπεδο».

Για το αν μπορεί να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς για την Καλαμάτα: «Ο σκοπός μας ήταν να μείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε μια καλή πορεία, η οποία θα έβαζε τις βάσεις σταθερότητας, ώστε να μείνει επιτέλους ένας σύλλογος της Καλαμάτας στη Γ’ Εθνική για δεύτερη σερί χρονιά για πρώτη φορά, μετά το 2005. Η ομάδα, λοιπόν, προσπαθεί να μπει στη συνείδηση του κόσμου, για να καταλάβει πως συμβαίνει πράγματι κάτι καλό. Θέλουμε, επίσης, με αυτό τον τρόπο να δείξουμε πως είμαστε σταθερά στον χώρο του μπάσκετ, αποτελώντας πόλο έλξης για παίκτες, που τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν πιο δύσκολο να μετακινηθούν στην Καλαμάτα λόγω αυτής της κατάστασης. Στα τμήματα υποδομής, επίσης, γίνεται μια καλή δουλειά παρά τα σκαμπανεβάσματα του κορονοϊού, βοηθώντας σε αυτή την εικόνα. Η Β’ Εθνική, από την άλλη δεν υπήρξε ποτέ σκοπός για εμάς, αν και θα πω την αλήθεια, ότι όταν έφτιαξα το ρόστερ και παρότι γνώριζα την απειρία των παικτών σε διαχείριση καταστάσεων, θα ήμουν ευτυχισμένος αν βγαίναμε τρίτοι».

Για την ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας: «Θέλει χρόνο κι ελπίζω να τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε στο σημείο, που θα ήθελα και συγκρίνοντας με μια οκταετία πριν, όταν ήρθα στην πόλη λόγω της γυναίκας μου και του ερχομού του πρώτου μου παιδιού. Για μένα, λοιπόν, πρέπει ένας σύλλογος να δείξει σταθερότητα, διατηρούμενος στις εθνικές κατηγορίες, ώστε να στρέψει τον κόσμο προς το μπάσκετ. Είναι κρίμα μια τόσο μεγάλη πόλη σαν την Καλαμάτα να μην έχει ομάδα σε εθνική κατηγορία, ώστε να αναπτυχθεί διαφορετικά το μπάσκετ στην περιοχή. Είναι διαφορετικό τα νεότερα παιδιά να βλέπουν παίκτες εθνικών κατηγοριών να παίζουν στην επαρχία, παίρνοντας αντίστοιχο παράδειγμα. Θεωρώ, άλλωστε, ότι μεγάλο πρόβλημα της επαρχίας είναι η έλλειψη εικόνων».

Για τη σημασία των αποτελεσμάτων στην προσέλκυση κόσμου: «Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και δικαιολογίες υπάρχουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Εμείς κάναμε μια μεγάλη κοιλιά και υπάρχουν πολλοί λόγοι, που δεν χρειάζεται να αναπτυχθούν. Το μόνο που θα έλεγα είναι, ότι δεν υπήρχε η αντίστοιχη εμπειρία, ώστε να διαχειριστούμε μια τέτοια κοιλιά. Κάθε χρονιά είναι σχολείο και όλοι πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές».

Για το αν η επιτυχημένη χρονιά της Καλαμάτας την ωθεί να ανεβάσει τον πήχη: «Είναι σχετικό αυτό, γιατί το κέντρο είναι η Αθήνα και μετά ανοίγουν οι κύκλοι. Στην επαρχία, άλλωστε, τα πράγματα είναι πιο μετρημένα. Οι κινήσεις που θα προσπαθήσω να κάνω, λοιπόν, είναι συγκεκριμένες. Θέλουμε, όμως, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια αξιόμαχη ομάδα που θα μπαίνει σε κάθε ματς για την νίκη. Για το παραπάνω βήμα, δυστυχώς, δεν μπορώ να δεσμευτώ. Μακάρι να μπορούσα να μιλήσω, για παράδειγμα, για την άνοδο αλλά προτιμώ πρωτίστως να εξασφαλιστεί η σταθερότητα».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Μπάσκετ