Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Πρόταση των Μπάκο-Καϋμενάκη για την αγορά των Open TV, Ethnos.gr και Imerisia.gr – Διαψεύδει ο όμιλος Σαββίδη

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του τηλεοπτικού σταθμού Οpen και των ενημερωτικών sites imerisia.gr και ethnos.gr από τον Ιβάν Σαββίδη βρίσκονται οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης. Διαψεύδει η πλευρά Σαββίδη.

Οι επαφές γίνονται μεταξύ των τριών ανδρών που γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο και από τη συμμετοχή τους στη Superleague, αφού ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο εφοπλιστές έχουν επενδύσει στην Ελλάδα εκτός από το ποδόσφαιρο και στις κατασκευές, ελέγχοντας το 30% της Ελλάκτωρ, αλλά και στην προμήθεια ρεύματος, κατέχοντας την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας Volton.

Οι εφοπλιστές διεκδικούν και γνωστό κανάλι τοπικής εμβέλειας

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα μέσα που ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη, οι δύο εφοπλιστές έχουν κάνει πρόταση εξαγοράς και σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, τοπικής όμως εμβέλειας.

Το ποσό της συμφωνίας

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποκτήσει το 2017 το κανάλι Epsilon TV, το οποίo το 2018, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, μετονομάστηκε σε Open TV. Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2017, έναντι 3,58 εκατομμυρίων, ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού τα σήματα του Εθνους, του Εθνους της Κυριακής, της Ημερησίας και του imerisia.gr.

Στην πορεία οι εφημερίδες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, αλλά παραμένουν ενεργά το ethnos.gr και το imerisia.gr.

Το τίμημα που συζητείται για την εξαγορά του καναλιού και των δύο ενημερωτικών sites κυμαίνεται μεταξύ 7-12 εκατομμυρίων ευρώ. Μικρό σε σχέση με τα ποσά που έχει επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης μόνο στο Open για μεταγραφές και παραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τι απαντούν άνθρωποι του Σαββίδη

Αξίζει να σημειωθεί πως άνθρωποι του ομίλου Σαββίδη διέψευσαν πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους εφοπλιστές και επισήμαναν πως δεν υπάρχει στρατηγική αποεπένδυσης του επιχειρηματία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Ειδήσεις