Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Γιώργος Ρουμελιώτηςκαι Γιώργος Ροζακέας στο ΕΟΚ WebRadio

Ο παίκτης του Σύλλα Αιδηψού (Β’ ΕΣΚΑΣΕ) Γιώργος Ρουμελιώτης και ο προπονητής του Πρωτέα Καλαμάτας (Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) Γιώργος Ροζακέας, έκαναν τη δική τους παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

O Γιώργος Ρουμελιώτης είπε:

Για την επιστροφή του στον Σύλλα Αιδηψού: «Αρχικά, υπήρχαν επαγγελματικοί λόγοι που επέστρεψα. Ένα πολύ σημαντικός λόγος όμως ήταν ότι ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να «τραβήξει» νέα παιδιά στο γήπεδο. Θέλουμε το γήπεδο να είναι μια απασχόληση και για τα νέα παιδιά και για τον κόσμο. Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό αυτό, κάναμε μια συζήτηση με την ομάδα και γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω».

Για την υποδοχή που είχε απ’ την ομάδα: «Μόλις γύρισα στην ομάδα, αμέσως μαζεύτηκαν πάνω από δέκα άτομα στην προπόνηση, ενώ πριν έρθω υπήρξαν στιγμές που δεν έκανε η ομάδα καν προπόνηση μες στη βδομάδα. Έτσι καθιερώθηκε και η προπόνηση σε τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όταν μαθεύτηκε η επιστροφή μου, ήρθε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, κάτι που βοηθάει και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, αφού αν βλέπεις και στήριξη απ’ τον κόσμο θέλουν περισσότερο να παίξουν».

Για τον σύλλογο του Σύλλα Αιδηψού: «Ο Σύλλας έχει πάρα πολλά τμήματα από πολύ μικρές ηλικίες. Είναι μια ιστορική ομάδα για τη Βόρεια Εύβοια, γιατί είναι η πιο παλιά εδώ και σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο. Είναι και η μόνη ομάδα απ’ την κεντρική Εύβοια και πάνω που έχει και τμήμα βόλεϊ. Υπάρχει όρεξη απ’ τη διοίκηση, είναι νέοι άνθρωποι που θέλουν να υποστηρίξουν πολύ όλα τα αθλήματα. Κάνουν εκδηλώσεις στις οποίες φέρνουν γνωστούς παίκτες και αθλητές από άλλα αθλήματα, που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να φέρει κι άλλα παιδιά στον αθλητισμό. Και αυτό έχει σημασία, γιατί ο αθλητισμός «πονάει» στις μέρες μας».

Ο Γιώργος Ροζακέας μίλησε:

Για την καθημερινότητα του Πρωτέα Καλαμάτας: «Το μπάσκετ στην επαρχία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι στο κέντρο. Το μόνο κοινό είναι ο στόχος τού να βοηθήσουμε το άθλημα και να βοηθήσουμε όλους τους νέους αθλητές που ενδιαφέρονται ν’ αναδειχθούν μέσα από το άθλημα αυτό, είτε αγωνιστικά, είτε αναδεικνύοντας την προσωπικότητά τους. Η Καλαμάτα έχει αρκετά μεγάλες δυσκολίες στο να μπορέσει να σταθεί κάποιος σύλλογος, γιατί ο κόσμος είναι περισσότερο κοντά στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η εύρεση χορηγών ή ανθρώπων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να προχωρήσει ο σύλλογος. Ο Πρωτέας βασίζεται περισσότερο σε γονείς αθλητών και αναπόφευκτα το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους προπονητές, που εκτός από το να κάνουν προπόνηση κάνουν κι όλα τ’ άλλα».

Για τον σύλλογο του Πρωτέα: «Ο Πρωτέας είναι η συνέχεια του Ακάδημου, μια σύμπραξη δύο σωματείων. Σε αυτόν το σύλλογο υπάρχει μια αρχή. Η αρχή αυτή είναι το άτομο. Κάποια στιγμή ξεχάσαμε τι σημαίνει ομάδα, γιατί από το 1996 που υπάρχει ο σύλλογος δώσαμε πολύ μεγάλη έμφαση στο να μπορέσει ν’ αναδειχθεί ένας αθλητής. Πολλά παιδιά μας, όπως ο Πέτρος Κρασόπουλος και ο Θόδωρος Γιαννακόπουλος, πέρασαν απ’ τα κατώφλια των Εθνικών ομάδων. Εμείς αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε εδώ είναι ν’ αναδείξουμε τα παιδιά βάζοντας από κάτω το «εγώ» μας. Προτεραιότητα είναι τα παιδιά, γιατί αυτό που θα μείνει στο μέλλον είναι η διάκριση ενός παιδιού. Έτσι θα μπορέσουμε να πούμε κι εμείς ότι κάναμε κάτι σημαντικό. Έχουν περάσει πάνω από 5-6 χιλιάδες παιδιά από το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και πέρα απ’ το αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε και ένα στόχο να «καλλιεργήσουμε» το άθλημα».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Μπάσκετ